Ukoliko ste ljubitelj dramatične šminke, nikako ne preskačite korak lepljenja veštačkih trepavica , jer će one otvoriti oko a i sam look će izgledati glamuroznije i efektinje. Na našem tržištu postoji puno brendova koji nam nude veštačke trepavice, različitog cenovnog ranga, te se s toga možete odlučiti za one koje vam najviše odgovaraju.

 

Trepavice sa sajtova, koje u poslednje vreme često naručujem, su odlične i jeftine, a dobijete više vrsta, tako da su vam one definitivno najisplativije. Kada je lepak u pitanju, koristila sam samo Aurin beli lepak, koji se suši u providno i njime sam zaista zadovoljna. Nikada se nije desilo da mi se trepavica odlepila prilikom nošenja.  Međutim, sada većina devojaka dolazi do pitanja kako zalepiti trepavice i ja sam tu da vam to objasnim. Odmah da vam kažem, ne koristim pincete niti bilo koja druga pomagala, tada se još više zbunim i to ne liči ni na šta.

 

Pre nego što zalepite trepavice, nanesite sloj ili dva maskare koju koristite.

Jako je bitno da na samom pocetku uporedite veličinu trepavica sa veličinom vašeg oka, jer ne bi valjalo da vam trepavica bude veća od oka. Ukoliko je veća, sa spoljašnje strane trepavica odsecite višak. Nakon toga opet proverite, za svaki slučaj.          

 

vestacke1

 

 

Zatim dolazimo do lepka i lepljenja 

Nanesite srednji sloj lepka, kao na fotografiji ispod i sačekajte 1-2 min da se lepak prosuši. Mislim da je najveća greška koju pravimo ta što ne čekamo da nam se lepak osuši jer kasnije ne može lepo da zalepi trepvice. Kada se lepak dovoljno osušio, trepavicu nanosimo na sredinu kapka, što bliže vašim prirodnim trepavicama. Zatim se fokusiramo na unutrašnji ugao oka, i takođe samu trepavicu nanosimo uz sam koren naših prirodnih trepavica, a nakon toga fiksiramo spoljašnji ugao kapka. Najbolje je da se nanosi tanka linija ajlajnera pre samog nanošenja trepavica, jer se na taj način neće primetiti ukoliko ste negde pogrešili, a i same trepavice će izgledati prirodnije.  

 

vestacke2          

 

Na kraju uzmite češljić za obrve i sjedinite vaše prirodne trepavice sa veštačkim, kako bi one dobile svoj prafi efekat. Ne preporučujem vam da nanosite sloj maskare na veštačke, kako bi vam duže trajale. Jedne trepavice se mogu nositi koliko god puta želite, samo je bitno da ih održavate na pravi način. Nakon korišćenja, skinite višak lepka i  trepavice poprskajte alkoholom i one su spremne za sledeće nošenje!   

 

Author: Tasha KrsmanovićWebsite: http://goo.gl/c7esrQEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Ja sam Tasha, autorka beauty&fashion bloga Tasha Krsmanovic kao i jutjub kanala sa istom temom. Profesionalni sam sminker, veliki ljubitelj sminke i kozmetike i ovde sam da se druzimo, razmenimo iskustva i posavetujemo jedna drugu.