Ostvarenje meksičkog režisera Giljerma Del Tora, “Oblik vode” ( The Shape of Water) apsolutni je dobitnik  90. ceremonije dodele Oskara. Ovaj film je sem nagrade za najbolji film osvojio i nagrade za najbolju režiju, muziku i scenografiju.

 

Po dobijanju nagrade Giljermo Del Toro je izjavio da bi najradije živeo u studiji "Fox Searchlight" jer su 2014. saslušali jedan suludi predlog sa nekim crtežima, pričom i maketom. I verovali su da je bajka o vodozemcu božanstvu i nemoj ženi u stilu Daglasa Sirka, mešavina mjuzikla i trilera, zicer.

 

Iako film ”Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju” nije osvojio nagradu, glumački duo iz ovog filma jeste. Glumica Fransis Mekdormand je osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu, dok je Sem Rokvel dobio nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu.

 

Geri Oldman sa ulogom Vinstona Čerčila u filmu “Najmračniji čas” dobitnik je nagrade za najbolju mušku ulogu, dok je Alison Dženi sa svojom ulogom u filmu “Ja, Tonja” osovijila nagradu za najbilju sporednu žensku ulogu.

 

Film “Dankrik” osvojio tri nagrade i to : za montažu, miks zvuka i montažu zvuka.

 

Možda i neočekivano u kategoriji za originalni scenario film "Beži" Džordana Pila je odneo pobedu ispred blagog favorita "Tri bilborda". 

 

Izvor

 

Author: Ivan NastićEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Apsolvnet sam Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Obožavam fotografiju, tako da se želja za putovanjem sama nameće.