Svaka knjiga krije svoj smisao u kojem se nalazi ono što će u svakom od nas probuditi, neki dodatni pogled na određene životne poglede, shvatanja i način razmišljanja. Možda će ostati samo jedna u moru pročitanih, ali emociju će izazvati svakako ukoliko se potrudimo da uđemo u njenu dubinu i otkrijemo čemu dobrom želi da nas nauči. Kako je to čudno. Toliko dobronamernih papira između sasvim običnih, mirnih, obojenih korica sa određenom fotografijom, koja nas u većini slučajeva uopšte i ne upoznaje sa avanturom u koju se upuštamo.

 

Najbitnije je da tu avanturu prihvatimo spremni, da se usresredimo na činjenicu da će svaka pročitana rečenica koju je neko sa razlogom ostavio tu gde smo je pronašli, predstavljati neizmernu vrednost, ako je prihvatimo sa namerom da nam koristi isključivo onome što može da nas oplemeni.

 

Takođe je ključna stavka pronaći sebe u određenom stilu, mislima i nečijim pokušajima da upravo to što posmatramo i upijamo bude nešto na šta ćemo se fokusirati u cilju daljeg istraživanja i radoznalosti.
Kad pronađeš sebe, ne preostaje ti ništa drugo već da ne odustaješ, nikada. U tom trenutku shvatiš da si na pravom putu ali da ti prija inspiracija nekoga čija dela obogaćuju, sve ono što već jesi. To su momenti u kojima duša raste do beskraja, a karakter dobija na težini. Jednostavno je i nema preterane logike.
Dovoljno je samo početi, a kad jednom počneš traje dok živiš i svakom narednom čitanju raduješ se iznova, jer si već svestan ranijeg ishoda sa ličnim napretkom!
 
Nema oklevanja definicija je jasna, pročitana knjiga je novo životno iskustvo.
 
 
Author: Maja BaićEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Studentkinja sam žurnalistike. Ambiciozna sam, kreativna, uporna i nikada ne odustajem od onoga što želim. Inspiriše me činjenica pisanja u sferi interesovanja, istražujem sva polja u kojima vidim svoj doprinos.