Navika čitanja knjiga sa sobom nosi još jednu interesantnu informaciju. Korišćenje obične, drvene olovke bilo koje dimenzije ovo naglašavam sa razlogom . Uglavnom, ukoliko se ne nalazimo kod kuće, naprimer prilikom odlaska na plažu, u toku vožnje ili na putovanju nosimo knjigu ali olovka inače tako mala, a izuzetno bitna stvar u ovakvim slučajevima je potpuno zanemarljiva. Zašto je važno da olovka bude pored nas, dok čitamo knjigu?

 
 
Veoma često nam se dopadne određeni citat, čija nam sadržina dođe u misli kada se nađemo u nekom životnom trenutku, koji nas recimo podseća na baš one reči koje smo nekada pročitali, ali...
Lagano podvlačenje izabranog, pa čak i zaokruživanje strane na kojoj se izabrano nalazi biće od velike pomoći.
Naišli smo u toku čitanja na izvanredan savet za nešto što će nam svakako trebati, zašto ne podvući za lakše pronalaženje.
 
 
Fantastičan opis koji bismo upotrebili u pojedinim momentima kada za to dođe vreme-ako je podvučeno biće i nađeno.
Pregršt drugih primera koji nam se dopadnu u literaturi za koju smo se opredelili, lako i jednostavno mogu biti večno usvojeni.
 
 
Nakon što se utisci slegnu posle pročitane knjige, bilo bi poželjno u rokovnik prepisati inspirativne, podvučene reči, što se i podrazumeva ako je knjiga pozajmljena iz biblioteke.
Ispod imena knjige i pisca, tekst koji je na nas ostavio najveći utisak u malom rokovniku na ćošku stola i isključivo drvena olovka koja ostavlja lagan trag i lako se briše. Uz pomoć ove metode naš rečnik biće značajno bogatiji.
 
 
Kontakt: majabaic8@gmail.com
 
 
 
Author: Maja BaićEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Studentkinja sam žurnalistike. Ambiciozna sam, kreativna, uporna i nikada ne odustajem od onoga što želim. Inspiriše me činjenica pisanja u sferi interesovanja, istražujem sva polja u kojima vidim svoj doprinos.