Godina je tek počela i rano je pričati o knjigama koje će je obeležiti, ali neke od izdavačkih kuća u Srbiji su već od poslednjih dana 2017. i prvog dana 2018. počele sa naslovima koji će se, sigurno, čitati cele godine.

 

Priče za laku noć male buntovnice - Vulkan izdavaštvo

Ilustrovana zbirka priča dolazi nam iz Vulkan izdavaštva. Knjiga je do sada pokupila ogroman broj pozitivnih komentara širom sveta i nema sumnje da će Vulkanu biti jedna od onih koje će obeležiti godinu.

 

Obavezno štivo za noćni ormarić svake devojčice ili mlade žene koju poznajete! – Geri Stengel, Forbes


Ovo su priče za laku noć koje bi trebalo da čitamo kćerkama! – Holi Aktman Beker, Parents magazine.

 

PRICE ZA LAKU NOC ZA MALE BUNTOVNICE 252x0 000074234254140

 

 Junakinje ovih priča za laku noć nisu princeze, već žene koje su promenile svet! – Tejlor Pitman, The Huffington Post


Deca koja čitaju ove priče za laku noć će zagarantovano sanjati velike i inspirativne snove! – Fiona Noubl, The Guardian


Najbolja knjiga za pred spavanje koju ćete ikada pročitati! – Kerolajn Zigrist, Cool Mom Picks

 

Palata od papira - Vulkan izdavaštvo

Palata od papira je treći deo serijala The Royals, kome su prethodile knjige Princeza od papira i Princ od papira.vLjubitelji New Adult žanra ocenili su ovaj serijal kao jedan od najboljih u prethodnoj godini, a osim ova tri očekuje se prevod još dva dela.

 

Od zakletih neprijatelja do neočekivanih saveznika, Ela i Rid pokušaće da sačuvaju ono najvrednije. Ela Harper suočila se sa svim izazovima koje joj je život doneo. Ona je jaka i spremna da učini sve kako bi zaštitila ljude koje voli. Ipak, kada Ridov život bude stavljen na kocku, možda će to biti previše i za nju?

 PALATA OD PAPIRA 252x0 000074234249167

Rid Rojal ima kratak fitilj i to nije tajna, ali izgleda da će mu ovog puta ta njegova osobina da svaki problem rešava pesnicama doći glave. Ako želi da spase sebe i devojku koju voli, moraće da ostavi za sobom mučnu prošlost i reputaciju lošeg momka.Niko ne veruje da Ela može da se nosi sa Rojalovima. Svi su uvereni da će je Rid uništiti. Možda su u pravu...

 

Ponoćno sunce - Laguna

Izdavačka kuća Laguna objavila je ove zime novi roman skandinavskog pisca Jua Nesbea. Njegove knjige prevedene sun a 30 svetskih jezika, a Ponoćno sunce još jedno je majstorsko delo proizašlo iz njegovog pera.

 

U avgustu 1977. Jun Hansen, dobroćudni i miroljubivi hipik, izlazi iz autobusa u selu Kosund na Finmarčkoj visoravni. Teško da je mogao pobeći severnije od prestonice i dalje od svog građanskog porekla. Jun je svojevremeno prodavao hašiš da bi prikupio novac za lečenje ćerke Ane od leukemije, ali sve se otelo kontroli kada je Ribar – kralj tržišta narkoticima u Oslu – zaključio da je za smrt jednog njegovog plaćenog ubice kriv upravo Jun. Jun dobija ponudu da postane novi Ribarov overivač.

 

ponocno sunce ju nesbe v

 

Međutim, Jun nije sposoban da ubija i zato beži. Laponcima u Finmarku se predstavlja kao Ulf, putnik koji je došao u lov na ptice. Ulf upoznaje lokalno stanovništvo i ubrzo se upetlja u intrige oko Lee, udate za Huga, ribara iz moćne porodice koji je nestao na pučini. Jun će se sa pozajmljenom puškom uputiti u lovačku kolibu na visoravnii počinje lov na čoveka koji se predstavlja kao Ulf. Ribar i njegovi ljudi su mu za petama.

 

Author: Tamara PopovWebsite: http://www.accordingtotam.com/Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Sportski novinar. Sanjar navučen na knjige, kafu, čokoladu i instagram. Veruje da zvezde padalice i svećice na torti ispunjavaju želje. Pisac u duši. Autor bloga According to Tam.