Kultura

U 49. godini napustio nas je najveći glumac naše generacije i zasigurno jedan od najvećih umetnika ovih prostora, Nebojša Glogovac. Mnogi koji su uz njega odrastali, a i oni koji su pratili njegovo odrastanje, zasigurno su u prethodnim danima razumeli razmeru ove nesumnjive tragedije i osetili da je pogodila sve nas, kao trag koji će se još dugo osećati. Šta nam sada ostaje? Da se potrudimo da taj trag ne uprljamo, da ga učinimo dostojnim nas samih i vinemo u nezaborav, baš tamo gde je i sada Nebojša.

 

Dugačku art-pop liniju umetnika koji na EXIT dolaze svake godine još od osnivanja, ovog leta na najbolji način nastaviće dve senzacionalne autorke koje na Petrovaradinsku tvrđavu donose izuzetno savremen umetnički izraz. Prva je apsolutna ikona muzičke scene 21. veka Karin Dreijer poznata i kao Fever Ray!

Konkurs “Youth Heroes” koji su sa ciljem da pronađu novu generaciju mladih heroja pokrenuli EXIT fondacija u saradnji sa NIS-om, uz podršku Radio-televizije Srbije, kompanije Ringier Axel Springer i HR Centra, traje još samo do kraja nedelje!

U izložbenom prostoru Oficirskog doma Niš održan je 14. Svetosavski sajam knjiga od 01-08. februara. Svoja izdanja predstavili su gotovo svi domaći izdavači. Utisci  sa predstavljanja pojedinih izdanja po odabiru organizatora izdavačke kuće Medivest iz Niša su bila jako uspešna.