Kultura

Velika Exitova festivalska porodica od sledeće godine brojaće još jednog člana! Nakon što je 2014. pokrenuo Sea Dance na Jazu, pa godinu posle i Revolution u Temišvaru, a od ove godine i Sea Star u Umagu, EXIT tim pokreće novi festival koji će biti održan od 15. do 18. marta iduće godine na olimpijskoj Jahorini!

Izuzetan koncert Big Benda RTS-a odrzan je sinoć u punoj, velikoj sali Doma vojske u čast Bratislava Bate Atanasijevića, pod nazivom "Džezeri Bati Atanasijevicu". Raznovrstan džez repertoar koji je  izveo Big Bend RTS-a sigurno ga svrstava ako ne u sam svjetski vrh, sigurno u više kontinentalni. 

Nakon apsolutne dominacije novog albuma Wonderful Wonderful koji je prvo izdanje Killersa u istoriji koje se ustoličilo na mesto br. 1 američke Billboardove liste albuma, još jedna zvezda ovogodišnjeg EXIT festivala, Liam Gallagher, u petak je objavio svoj dugoočekivani solo album As You Were!

Pozorišna sala i skup ljudi inspirisanih u želji da zakorače u svet nestvarnog, a ilustrovanog na tako poseban način. Odlazak u pozorište znači veliku svečanost za tebe lično, onako bez nekog značajnog razloga. Odlazak u pozorište predstavlja novo saznanje o nečemu što ti je bilo strano.

Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest" je kulturna manifestacija Republike Srpske koja za cilj ima popularizaciju pozorišne umjetnosti, prvenstveno prezentaciju lutkarskih pozorišta, a održava se u Istočnom Sarajevu svake godine tokom mjeseca maja.