Dušan Stojsavljević niže uspehe! Gotovo uvek ga najavljuju kao jednog najboljih igrača. Ovo nije prvi put da mladi odbojkaš gostuje na našem portalu. Podsetimo se intervjua Dušan Stojsavljević za Lips&Heels: Ne postoji bolji osećaj od onog momenta kada izađem na teren i pogledam u svoje saigrače sa kojima timski delim isti cilj: POBEDU    . Ovoga puta povod je drugačiji. Navikli smo da ga viđamo u dresu Crvene Zvezde. Da li će tako biti ubuduće, otkriva nam Stojsavljević.  

 

1. Nakon pet godina provedenih u Super Ligi prelazite u inostrani klub. Nesumnjivo da je to korak napred u Vašoj karijeri. Kako se osećate povodom toga?  

Jako sam srećan i zadovoljan. Novi klub je stepenik ka sledećem mom napretku. Iz šampionske ekipe odlazim u šampionsku ekipu i opet ću imati priliku da se borim za trofeje.  

 

 

2. Šta predstavlja veći izazov, novi klub ili grad? Da li je ovo prvi put da se odvajate od porodice ili Vam je opis posla takav da ste naviknuti već?  

Mislim da mi u ovom trenutku novi klub predstavlja veći izazov. Benfika je prvenstveno jedan veliki klub sa tradicijom, a pritom se nalazi u jednom od najlepših gradova Evrope, pa ću imati priliku da upoznam i Lisabon. Nije mi ovo prvi put da se odvajam od porodice, kao što ste rekli opis posla mi je takav. Gde god da igram podršku od njih uvek imam.
 
 
 
IMG 2845
 
3. U ekipi Benfike trenutno igra Milija Mrdak. Sigurno da će Vam proces prilagođavanja biti malo lakši, zar ne?
Naravno da hoće. Miliju poznajem jako dugo, svakako da će mi značiti da imam nekog svog pored sebe u ekipi.
 
4. Benfika je četrvorostruki uzastopni prvak Portugalije. Da li ste upoznati sa planovima i ciljevima  za sledeću sezonu?  
 
Ciljevi za sledeću sezonu su isti kao i prošlogodisnji, što znači da ćemo se boriti za sva tri trofeja u Portugalskoj ligi i pokušati osvojiti CEV Challenge Cup , što bi bio istorijski uspeh za klub, a ujedno i za mene!
 

Ne sumnjamo da će Dušan briljirati i u klubu Benfike. Ovim putem želimo mu puno sreće i uspeha.

 

Author: Milica MiloševicEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi.