Milion trkača u ovoj dobrotvornoj kampanji za očuvanje okeana istrčalo je 12.4 miliona km, što je dovoljno da se napravi čak 300 krugova oko planete Zemlje.

 

NEVEROVATNIH milion trkača učestvovalo je u najvećoj trci za okeane na svetu „adidas x Parley“, a tokom mesec dana pretrčali su 12.4 miliona kilometara, odnosno dužinu dovoljnu da se napravi čak 300 krugova oko planete Zemlje!

 

 

Kampanjom koja se održava drugu godinu zaredom, adidas je u saradnji sa organizacijom Parley for the Oceans skrenuo pažnju javnosti na rastući problem zagađenja mora i okeana plastičnim otpadom.

 

 

Dodatno, adidas ulaže milion dolara, po jedan za svaki od prvih milion pretrčanih kilometara, u Parley Oceans School – školski program koji edukuje mlade o ovom globalnom problemu i njegovom uticaju na podvodni svet.

 

 

U početku zacrtani cilj od milion kilometara velikim trudom i zalaganjem adidas Runners timova i sportista iz čitavog sveta prevaziđen je za svega nekoliko dana i konačna cifra višestruko je nadmašila očekivanja. Pored milion trkača širom sveta, inicijativi su se pridružili članovi tima adidas Runners Belgrade, ali i mnogobrojni poznati sportisti, poput čuvenog brazilskog fudbalera Kake, nemačkog golmana Marka ter Štegena, legendarnog plivača Jana Torpa i peruanskog surfera Gabrijela Viljarana.

 

 

„Kako sam odrastao u Sidneju, okeani su uvek bili veliki deo mog života. Jako mi je drago što adidas preduzima ovako značajne i velike korake i daje doprinos borbi protiv zagađenja okeana i mora plastikom. Zajedno možemo da promenimo budućnost podvodnog sveta i time učinimo svet lepšim i čistijim mestom za život“, rekao je popularni Australijanac Torp, jedan od najuspešnijih plivača svih vremena.

 

 

Author: Milica MiloševicEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
U balskoj haljini hodam današnjicom. Neprilagodjena, gradim svoj svet.