Svet oko nas

Nedoumicu ili ogorčenost izaziva saznanje da je udruženje JUG iz Niša, registrovano maja ove godine pokrenulo inicijativu za legalizaciju "najstarijeg zanata". Njihovi argumenti su pozitivna iskustva ekonomsko razvijenih zapadnih zemalja, smanjenje polno prenosivih oboljenja, zbog redovnoh zdravstvenih pregleda "dama", uplaćenog poreza državi na osnovu prihoda.
Australija je država je na južnoj hemisferi koja obuhvata kopno istoimenog najmanjeg kontinenta na svetu, ostrvo Tasmaniju, kao i brojna druga ostrva u Južnom, Indijskom i Tihom okeanu. Površina Australije iznosi 7.741.220 km2 i po površini je 6. u svetu. Po popisu stanovništva iz 2006. Australija je imala 19.855.288 stanovnika. Glavni grad je Kanbera, smešten u Australijskoj prestoničkoj teritoriji. Najveći gradovi su Sidnej, Melburn, Brizbejn, Pert i Adelejd u kojima živi većina stanovnika Australije.
O osobama sa psihološko - psihičkim problemima u svijetu priča se mnogo više nego kod nas. Naše stručne službe i ostale organizacije rezervisali aktivnost za 10.10. Nisu oni krivi, kriva je neodlučnost i stid mnogih da prihvate svoje stanje, suoče se sa istim i počnu ga uz pomoć stručnih službi i organizacija rešavati.

Sedim u Niškoj Banji, čekam autobus posle završene svakodnevne aktivnosti. Prijatno oktobarsko veče. Bezbrižni đaci zezaju se okolo čekajući bus. Ništa se nije promenilo po tom pitanju ni kada su generacije kojim pripadam bile đaci, ni mnoge posle nas. To su stvari koje đačko doba čine najboljim od kolevke do groba. 

Zvanični rezultati istraživanja koje je sproveo "TIM Centar" potvrdili su da je i ovogodišnji EXIT festival nastavio decenijski niz doprinosa domaćoj privredi i Srbiji ove godine doneo novih 14,4 miliona evra. Tako je od osnivanja festivala do danas, domaća privreda ostvarila više od 150 miliona evra direktne ekonomske koristi od Exita, i to ne računajući višestruko veću procenjenu vrednost međunarodne promocije Novog Sada i cele Srbije!