Počele su kiše. Došlo je i hladno vreme. To su znaci koji nas podsećaju na to da je vrelim danima došao kraj. Tako će trajati tokom cele jesenje-zimske sezone. Ipak, ne moramo biti očajni, jer godišnja doba brzo prolaze… A takvu misao imamo samo kada nikad ne mislimo na loše.

 

Da li će nam leto nedostajati? Oni koji su depresivni će sigurno imati neke loše misli koje će uticati na to da im se produži čekanje na leto, a oni koji misle pozitivno, mogu samo da misle na lepe stvari i onda će na taj način skratiti čekanje na ovo divno godišnje doba.

 

Leto je uticalo na to da veći deo vremena provodimo napolju, da udahnemo zdrav vazduh i da uživamo u noćnim provodima na otvorenom. Ako bi bilo više takvih dešavanja tokom jeseni i zime, mi bismo cvokotali po hladnoći. Ovako je pametno što takvih dešavanja tokom hladnih meseci retko kad ima, ne računajući 31. decembar.

 

Kada neko ne bi pomislio na južne krajeve, ponavljam – bio bi depresivan. Ovako, svako može da uživa u prikazu pejzaža sa južne Zemljine polulopte, nebitno da li je neka slika ili video-snimak. Ako svaka osoba na severnom delu Zemlje bude pogledala barem jedan takav pejsaž tokom ovih hladnih dana, moći će odmah da zaboravi na zimu i da bezbrižno uživa u iščekivanju leta. Još jedan razlog koji može uticati na bezbrižno iščekivanje leta jeste spoljašnja izolacija kuće. U kombinaciji sa grejanjem na plin se osećamo kao da živimo u jednom toplom kraju, stoga nema potrebe da kući oblačimo neki duks jer bi smo u tom slučaju prokuvali. Uvek ćemo se tokom tih dana osećati kao da smo u toplom kraju, pa stoga ne treba pomišljati na strogo slojevito oblačenje kod kuće. Osim u slučaju kada se nalazimo pored kipovanog prozora.

 
O čemu bi još pisao na temu „Odlazak leta”? Pa, ni o čem novom, sem o tome da i tokom jeseni trebamo biti pozitivni i upravo pozitivno razmišljanje će uticati na što kraće iščekivanje leta. Ceo život će nam u tom trenutku biti potpuna milina.
 
 
Author: Đorđe VeskovićWebsite: http://goo.gl/PS54XsEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Najviše volim muziku, sport, televiziju i pomalo filmove i knjige. Željan sam slave, ljubavi i češćeg susreta sa prijateljima.