Zabrinuta sam za nju. I prije se uništavala, ali ovako nikada. Pogotovo ne zbog nekoga. Radila je to zbog sebe. Sada je netko drugi postao razlog. Znala sam da ne želi više biti ovdje. Svijet ju je rastrgao. Razmazanih očiju, gledala je u mene. Skupila je svu snagu da izvadi mobitel iz torbe, dok je ljevu ruku držala u zagrljaju sa mojom rukom. Pokazala mi je broj. Dobro poznat broj. „Želim ga ovdje.“

 

 

Izgovorila je, na onaj način koji se izgovara posljednja želja. Znala sam što želi. Svi znaju. Ne vrišti na glas o tome. Nikome ne priča o tome. Čak niti meni. Ali vidi se na njoj. Vidi se što želi. „Spavaj.“ Ugasila sam mobitel. Znala sam da je svaka druga riječ suvišna. Nakon toga je utonula u san. Radi nered, napravila je dovoljno nereda. Treba pauzu. Treba joj predah. Ne želim da se više ovako uništava. Ne mogu gledati kako se vraća u tamu. Ne, opet. Ne, nakon što mi je obećala. Od svih njezinih strahova, znala sam da se tame boji više od svega. Zašto si dopušta da tama upravlja s njome?

 

Author: HellmouthWebsite: http://goo.gl/Ueg4rNEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Pseudonimom Hellmouth služi se djevojka od 20 godine, koja je stalno frustrirana stvarima koje se dešavaju oko nje. Djevica u podznaku Škorpionke, piše od kada zna za sebe. „Hellmouth” sam stvorila kako bi mogla pobjeći od svakodnevnih obaveza, te da se mogu anonimno izraziti o stvarima koje me muče, ujedino i stvoriti svoje malo carstvo. Izdanje u kojem me stalno možete vidjeti – šalica kave u jednoj ruci, a u drugoj moj voljeni Lucky od mentola.