Sistem- ubica nedužnih Nišlija. Grad Niš, odnosno Direkcija za javni prevoz nagradila je Zorana M. Đorđevića, tada radnika Niš-Ekspresa, negdje krajem novembra 2015. godine kao najljubaznijeg konduktera u Nišu. Nagrada nije bila bez osnova, imao je neki poseban, domaćinski odnos prema putnicima. Bilo je zanimljivo biti u vozilu u kome je radio.


Polovinom maja 2017. godine taj najljubazniji kondukter proglašen je tehnološkim viškom. Nije jedini u Nišu koji ostaje bez posla. Možda iz razloga što je bio nagrađen ili što je bio uočljiv na radnom mestu, prepoznatljiv je i sada mnogima u prolazu.

 

Nema više one veselosti i raspoloženja za šalu kao ranije kod njega. Zapravo nema ni traga od tog raspoloženja. Briga je slomila ovog nekad veselog i da raspoloži druge uvek spremnog čoveka. Znamo nije jedini koji je tako prošao u ovom gradu, ali šta odgovorni preduzimaju da pomognu koji su u takvoj situaciji, onima koji su izigrali na svom radnom mestu, a onda ostali bez istog zbog svoje greške koja nije ni za opomenu, a kamoli kakvu težu sankciju. Mnogo je u Nišu i Srbiji Zorana. Odgovorni nek' razmisle o tome.
 
 
Znam da tema nije vesela, ali možda skretanje pažnje na nju pomogne nekima da se izvuku iz depresije u koju zapadnu zbog nemogućnosti da nađu posao ili ostanu bez posla. Kao što od gored ima gore, tako i od boljeg ima bolje.
 
FOTO: jugmedia.rs
 
Author: Predrag ZlikovacWebsite: http://goo.gl/zyrDrjEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Oženjen roditelj akademca i tinejdzerke koji ga uče da shvati njihov svijet. Najbolje se osijeća u šorcu, majici i papučama. Piše o onome što lično vidi, ili sazna iz njemu pouzdanih izvora uz dozu svoje subjektivnosti.