Plesni studio za savremeni ples "Ždral" pri Ustanovi za kulturu "Remezijana" iz Bele Palanke, opštine Pirotskog okruga, svojim nastupom oduševila je publiku na Susretima prijateljstva - Radost Evrope u Nišu. Možda njihov nastup i ima nekih nedostataka, ali pod utiskom predstave "Olimp" pobednika ovogodišnjeg BITF-a, bar nama dovoljno neupućenim u kuluru, ovo je bio praznik za oči.
 
Plesači su u svoje dve koreografije uspeli da dočaraju svu ljepotu prikaza i sklada muzike, pokreta i tela. Nije bilo ničega provokativnog, nepristojnog, a opet u pokretima, položajima tela, gestovima nije bilo nikakve zadrške, ono što je koreograf Milica Mitić zamislila to su igračice verodostojno prenele na scenu. Publiku su prosto ostavile bez komentara.
 
Još jednom se pokazalo da i u manjim sredinama ima izuzetnih entuzijasta koji mnogo ulažu u svoj rad i otkrivanje talenata, te njihovo razvijanje i usavršavanje. 
 
 Ostaje nam samo da plesnom ansamblu "Ždral" poželimo mnogo više nastupa i što više novih koreografija.
 
Author: Predrag ZlikovacWebsite: http://goo.gl/zyrDrjEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Oženjen roditelj akademca i tinejdzerke koji ga uče da shvati njihov svijet. Najbolje se osijeća u šorcu, majici i papučama. Piše o onome što lično vidi, ili sazna iz njemu pouzdanih izvora uz dozu svoje subjektivnosti.