Modni brend N flair nastao je potpuno spontano. Nikolina i Jovana Pajević kreirale su za sebe nešto novo i drugačije. Njihova ideja je bila da klasične odevne komade osveže i učine ih zanimljivijim. Nisu ni slutile da će se to dopasti ženama u njihovoj okolini. Zainteresovanost drugih ih je podstakla, pa su se vrlo brzo organizovale i rešile da ono što rade za sebe, ponude i drugima.

 

Odevni komadi brenda N flair čine haljine, suknje, košulje i prsluk-kaputi i upravo to je odraz svega onoga što ove dame vole. Svaki komad je  urađen sa puno ljubavi, deo je njihove igre sa bojama, materijalima, krojevima. Nedavno su na XI Balkan Art Fashion Event-a koji okuplja mlade dizajnere sa Balkana imale čast da budu deo tog modnog događaja i predstave Beograđanima svoj rad. 

 

1. Ko čini ovaj brend i kako ste se odlučili da kreirate odeću?

Nikolina Pajević, dizajnerka. Iako po struci ekonomista, u svetu mode je duže nego što je toga svesna. Još kao mala kreirala je odeću svojim lutkama, ni ne sluteći da će se ta ista ljubav i kreativnost probuditi i 15 godina kasnije. Kako kaže, kreiranje je njeno drugo ja, neki drugi svet u kom se oseća kao da može sve. Sklapa nespojivo. Istražuje. Mašta.

 

Jovana Pajević, diplomirani informatičar, instruktor plesa, a u N flair timu ima ulogu marketing menadzera. Veruje da je ključ uspeha u  marketingu i dobroj organizaciji.

 

N flair je nastao prvenstveno iz potrebe da unesemo svežinu u sopstveno odevanje. Kako smo počele da primećujemo interesovanje okruženja za odeću koju nosimo, odlučile smo da se malo ozbiljnije posvetimo celoj priči. N flair je odraz onoga što mi jesmo i reflekcija našeg stila. Verujemo da odeća koju nosimo utiče na utisak koji ostavljamo na sredinu koja nas okružuje. Možda odelo ne čini čoveka, ali haljina čini ženu. :)

 

Fotografija: Jadranka Gojić

 

2. Vaša ideja je da odeću učinite drugačijom i zanimljivijom. Kako to činite?

Igramo se bojama, materijalima, krojevima. Volimo asimetričnost, karnere, til, neobične rukave, kragne. Obraćamo pažnju na detalje. Spajamo klasično i moderno. Praktično i lepo. Pristojno i atraktivno.  

 

3. Koji su modni komadi prisutni u vašem asortimanu. Na koje modne komade ste ponosni i zašto?

Trenutno smo fokusirani na haljine, suknje, košulje i prsluk-kapute. To je ono što se nama lično najviše dopada i što mi najviše nosimo. Kada verujete u ono što radite, ljudi to prepoznaju. Veoma smo ponosni na dugu cvetnu haljinu, koja je izazvala veliko interesovanje i rasprodala se veoma brzo. U potrazi smo za materijalom za prolećno izdanje te iste haljine i verujemo da ce privući jednaku pažnju.

 

 

Fotografija: Nenad Karlić

 

5. Povodom Nove godine imate akciju redizajniranja stvari. Kako ste se odlučili na to i kako protiče ta akcija?

Praznici su period godine kada trošimo najviše novca. Kada bi na sve što nam treba u tom periodu godine, dodali na spisak i novu haljinu za doček, budžet bi opasno trpeo. :) Zato smo došle na ideju da devojkama kojima se sviđa naš rad i spremne su da nam se prepuste,  poklonimo redizajn stare haljine. Akcija se zove Sedam dana, sedam haljina, gde nam je cilj da u roku od sedam dana redizajniramo sedam haljina. Akcija se zavrsava 29.12 kada ćemo dostaviti devojkama nove-stare haljine. Prijave su završene, haljine su preuzete. Za sve one koje žele da prate tok redizajna, mogu nas pratiti na našem instagram(@nflair_fashion) i facebook(N flair) profilu.

 

6. Imali ste i prvu reviju. Gde ste predstavili svoje modele i šta ste pripremili za reviju? Kako je prošla revija?

Naša prva revija održala se u sklopu XI Balkan Art Fashion Event-a. BAFE okuplja mlade dizajnere sa Balkana i imali smo čast da budemo deo tog modnog događaja.  Za reviju smo pripremili uglavnom haljine, suknje i košulje. Želele smo da se predstavimo beogradskoj publici, da nas upoznaju i da vide šta mi to radimo.

 

Utisci sa revije se još uvek nisu slegli. Bilo je divno iskustvo. Imale smo nameru da se izdvojimo, da budemo drugačije i mislimo da smo u tome uspele. Našu odeću nisu nosile manekenke već plesačice, koje su odeću, uz koreografiju predstavile baš onakvom kakva jeste: ženstvena i daje samopouzdanje. 

 

 Fotografija: Tijana Morača

7. Koji su to materijali koje koristite i koji po vama čine sastavni deo kvalitetnih komada koje pravite?

Trudimo se da koristimo prirodne materijale kao što su pamuk, viskoza i vuna, jer su udobni i prijaju koži. Osim njih, koristimo i keper, brokat, tvid. Tu su naravno i neizostavni saten, a til i čipka su savršeni za detalje pa odeći daju poseban efekat.

 

8. Kako vi zamišljate modernu ženu i šta ona u svom ormaru uvek moram da ima?

Moderna žena je ona koja je sigurna u sebe. Ženstvena, negovana i ima stav. Obrazovana, kulturna, dostojanstvena i u ormaru ima bar jednu N flair haljinu. Svaka žena u svom ormaru treba da ima bar jednu haljinu u kojoj se oseća kao da može da osvoji svet. Nebitno da li je to mala crna haljina ili duga šarena haljina, ona ženi treba da daje samopouzdanje.

 

 Fotografija: Nenad Karlić

 

9. Šta biste preporučili našim čitateljkama za ove hladnije dane?

Poručile bismo im da rade na sebi, da rade ono što im prija i čini ih srećnima. Da budu ponosne na svoju ženstvenost, jer ona je naše glavno oružje za uspeh. 

 

Author: Milka HobetkoEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.