Nosile su ih naše majke i bake, a postale su obeležje i novijih generacija. Ranije su bile namenjene isključivo malim curicama, kad je od njihove duge kose pleteno po dve kikice, u kombinaciji sa šarenim gumicama i šnalicama. Takođe, predstavljale su i obeležje lepšeg pola u pojedinim kulturama.

 

Danas ih nosi svaka žena bez obzira na godine, u različitim varijantama i prilikama. Osim što su dosta praktične, pletenice daju akcenat obliku lica i teksturi kose. Ideja ima beskonačno, a na vama je da slobodno eksperimentišete.

 

Kao što rekosmo. Svaka od nas je u detinjstvu nosila kike i to obično dve. Svakoj curici su majke plele kraće ili duže kikice. Danas ovakva frizura ne gleda godine i ide u korak sa vremenom. Izgleda skroz neobavezno, ali ipak prilično efektno. Nestašni pramenovi koji iskaču sa svih strana naglašavaju opušten fazon. Ponesite ponovo ovako nešto i pustite da devojčica u vama ponovo oživi.

image002pl

 

Jedna punđa može biti previše stroga i dosadna. A od viška glava ne boli. Ove frizurice su već neko vreme popularne, a posebnu draž im mogu dati ovakve pletenice sa zadnje strane. Vrlo originalno i mladalački.

 

image003pl

 

Običan rep od dugačke kose je previše običan. Kada se makar jedan deo savršeno uplete, dobija se sasvim drugačija frizura. Što više materijala imate, u mogućnosti ste da stvorite ovakvo malo umetničko delo. Vešti prsti čine čuda. 

 

image004pl

 

Ako volite da budete primećene, sa ovakvom frizurom ćete definitivno privući pažnju. Bogate lokne ili blage talase možete obogatiti tankim pletenicama sa strane. Ovaj suptilan detalj prati slične frizure koje su u zadnje vreme veoma moderne. Ne morate zbog toga da idete kod frizerke. Budite sam svoj majstor i za kratko vreme promenite svoj izgled.

 

image005pl

 

Pokažite koliko volite da eksperimentišete sa svojom kosom. Svaka od nas voli da joj kosa bude negovana i čista i da ima savšenu formu. Oblika ima mnogo, kao i načina za pletenje kikica. Ovo je idealan primer. U ovu frizuru nije uloženo mnogo truda, ali je urađena sa puno ljubavi.

 

image006pl

 

Vaša unikatna pletenica može dodatno da se ukrasi na razne načine. Tu su različite vrste gumica, šnalica i trakica. A što ne bi za promenu koristile cveće? Ova prirodna dekoracija na glavi ističe  vašuromantičnu stranu. Pustite mašti na volju i igrajte se. Bićete prijatno iznenađeni  štasve može da se stvori od vaše kose.

 

image007pl

 

Author: Milka PetrovićEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Jedna sasvim obična žena. Smotana i skromna. Emotivna i eksplozivna. Ljubitelj kvalitetnih filmova, tvrdoglavi Jarac i ponosna mama malog dečaka. I sakupljač inspiracija za omiljeni hobi - pisanje.