Za danas sam vam pripremila post o ovom tipu kože, kao i nezi iste. Ono što bih navela pre nego što počenam o preparatima, to je da morate da ,,slušate'' svoju kožu. Proizvodi koje ćete videti ukoliko budete čitale tekst dalje, vama možda neće odgovarati. Nema razloga da brinete oko toga, samo izbacite ono na šta vaša koža burno reaguje i to bi bilo sve. Gledaću da budem što preciznija, kako bih vam pomogla ukoliko ste u nedoumici šta da koristite.

 

Pre svega, morate znati tačno kakav vam je tip kože. To je nešto što čine stručnjaci. Nemojte stanje vaše kože održavati čitajući tuđe utiske, ukoliko niste sigurne kom tipu kože pripada vaše lice. Da ne dužim preterano, krećemo sa preparatima.

 

e4b87a0b fdb1 461a a210 356dc7528a02

 

Trenutno stanje moje kože:

Suva, sa sitnijim bubuljičicama u predelu nosa. To su jako sitne, suve bubuljičice, jedva primetne, a opet pod rukom se osete. 

 

Ranije sam imala mešovitu kožu, sa masnom T-zonom, međutim koristila sam proizvode koje ne bih da navedem jer znam da mnogima odgovaraju, pa ne bih baš da kažem da je užasna kolekcija bila, bar po moju kožu. Promena se dogodila nakon par korišćenja. Sada mi je totalno izmučena, suva, perutala se jedno vreme, sa sitnijim bubuljičicama. Što se tiče dermatologa, loše iskustvo sa njima me odvraća od ideje da ih posetim. Bila sam dva puta ranije, kao pubertetlija. Prvi put državni, drugi put privatni. Dali su mi proizvode koji su moje stanje pogoršali. Na državnom mi je rečeno da moram da naručim neke proizvode, uvoze se iz Makedonije mislim, a kod privatnika mi je rečeno da će da naprave melem baš za moju kožu. Znam da sam gomilu novca dala, a dobila proizvode na kojim ni sastav nije bio napisan, samo flašica najobičnija, apotekarska. Bez nalepnice, bez uputstva. Na nagovor mojih, odlučila sam se da ih koristim i po mirisu sam primetila prisustvo alkohola u nekom toniku, losionu, nemam pojma šta je bilo i dobila kreč belu tečnost koju nanosim direktno na bubuljicu. 

 

Ništa od toga. Posle par korišćenja, prestala sam, jer mi je lice počelo da se peruta, bilo upaljeno. Šminkala sam se svakodnevno na svu muku, samo da me ljudi ne zapitkuju šta mi je sa licem. Nekako sam uspela da dovedem u red stanje kože, ali nikad kao nekad. 

 

Sa vama reših da podelim šta to trenutno koristim i šta mi odgovara u potpunosti. Tako da, ako imate sličnih problema kao ja nekad ili se duže vreme mučite sa suvom, osetljivom kožom, koja burno reaguje na svaki novi proizvod, čitajte dalje. 

 

1. Farmasi Gel za umivanje- Ovo je jedna od retkih umivalica koje mi ne isušuju kožu. Ne koristim je svakodnevno, samo dva do tri puta nedeljno jer je predviđena za normalnu kožu. Dopada mi se i miris i osećaj mekane kože pod prstima. 

 

farmasi1

 

2. Takođe, iz istoimene kolekcije SkinTrends koristim i tonik.

 

skintrend

 

 

3. Panthenol mast-Lek Panthenol sadrži aktivnu supstancu dekspantenol, koja pripada grupi preparata koji se koriste u terapiji ožiljaka. Pantenol mast je bledo žute boje, jednoličnog izgleda. 

 

pante

 

Ovu mast ne bih preporučila da nanosite na celo lice, već u predelu nesavršenosti na koži. Ume da masti lice baš, malo se teže razmazuje. Mislim da nema potrebe da gomilate po celom licu, pogotovo u letnjem periodu i moja je preporuka da nanosite pre spavanja i to par sati pre, kako bi koža upila mast što je više moguće i kako bi izbegli prljanje jastučnice.

 

4. Avon Ružina vodica- O njoj sam već pisala, oduševljenje nije prestalo. Uspešno uklanja crvenilo na koži, baš je onako blaga i prijatnog je mirisa. Preporučujem je svim tipovima kože, a pogotovo osetljivom. 

 

vodica

 

5. Exodus Shea Face Cream - Odličan sastav ove kreme me je oduševio na prvu. Šea puter, propolis, aloe vera gel, vitamin E, pčelinji vosak, destilovana voda.

 

exodus

 

Ne koristim je često, već s vremena na vreme. Kada nju stavljam, naravno izbacujem Pantenol. Nema potrebe obe da stavljate istog dana. O ovoj kremi sam pisala za Modni Vrisak. Moja preporuka devojkama sa problematičnim regijama na koži, suvim i ispucalim.

 

6. Zoja Zec maska za lice (Crno zlato) - Ova maska, kao i svi proizvodi kompanije Zoja Zec predviđeni su za negu problematične kože. Ovu masku možete da koristite ukoliko imate i mešovit tip kože. 

 

zojaz

 

To bi bilo to drage moje. Nešto duži post danas. Da rezimiramo ---> Slušajte svoju kožu. Ukoliko vidite negativne reakcije, odmah prestanite sa korišćenjem. Ne postoji dobar razlog da vam se stanje kože pogoršava. Ne slušajte ono kada vam kažu da se koža čisti, da to tako mora. Znam, tako su i meni pričali. Drugo je kada radite tretmane koji se tako manifestuju. 

 

                                     Da li ste koristile neki od ovih proizvoda? Utisci? Kako izgleda vaša nega lica?

 

                                          

 
Author: Milica MiloševicEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
U balskoj haljini hodam današnjicom. Neprilagodjena, gradim svoj svet.