Gotovo svaki kozmetički brend danas garantuje da je zasnovan na prirodnim sastojcima. Da li verujete svemu što pročitate na poleđini proizvoda? Gde kupujete prirodne proizvode? Ruska kozmetika Dr Novikov Vam pruža potpunu sigurnost, u šta uverava poverenje redovnih korisnika ovog kozmetičkog brenda. 
 
Kozmetika dr Novikov Ideal skin care je bazirana na poznavanju strukture i biohemijskih procesa kože, praktičnog istraživanja i dugogodišnjeg iskustva u radu sa klijentima. Brend dr Novikov je vođen idejom prirodne lepote, sigurnosti i prirodnosti. Zbog toga su korišćeni isključivo hipoalergeni mirisi, bez potencijalno štetnih materija. Iz sastava su isključeni alkohol, parabeni, vosak i dr.štetne materije.
 
Dr Andrej Novikov je ujedinio medicinska dostignuća, svoje iskustvo i prirodu i svojim imenom stao iza kvaliteta sopstvene kozmetičke linije.
 
Prvo na šta možemo obratiti pažnju jeste sastav ovih kozmetičkih preparata. Priroda je u potpunosti poslužila proizvođaču da omogući najbolje kombinacijom sastojaka neophodnih za zdrav sjaj naše kože. Ruski dermatolog Andrej Novikov je zaslužan za rezultat koji pruža IDEAL BALANCE SKIN CARE linija proizvoda. Osnovu kozmetike IDEAL BALANCE SKIN CARE čini ulje jezgra sibirskog kedrovog oraha. Ovo čarobno ulje proizvodi se metodom hladnog ceđenja na drvenoj presi. Prilikom proizvodnje čuva se čitav kompleks vitamina i minerala koji se nalaze u kedrovom orahu i zato je tako dobijeno ulje najvećeg kvaliteta. 
 
Bogati sastav proizvoda čini ulje kedrovog oraha, proizvedeno u Sibiru dok su ostale komponente vezane za renomirane evropske proizvođače: niskomolekularna hijaluronska kiselina, extrakt nevena i aloe vera,kao i unikatna prirodna komponenta Swiss Ice Wine Elixir- Vin uplif
  
Šta sadrži kedrovo ulje?
 
Ovo čarobno ulje prevazilazi druge vrste biljnih ulja po broju vitamina i mikroelemenata koje sadrži. 
 
- Vitamini: E, F, B1, B2, B3 (PP) , B4, D, kao i nezasićene masne kiseline: oleinska (omega 9), palmitinska (omega 6) i linolenska (omega 3) . 
- Makro i mikroelementi: jod, magnezijum, fosfor, gvožđe, bakar, cink i drugi. 
- Aminokiseline: glutamin, asparagin, glicin, arginin, lizin, izoleucin, prolin...                                     
                       ulje1
Zašto baš kedrovo ulje?
Kedrovo ulje na idealan način neguje kožu. Tajna hidrirane kože je upravo u hidratantnom balansu koji se normalizuje ovim sastojkom. Ublažavajuća svojstva ulja čine ga jednim od glavnih sredstava za negu grube kože, a pored toga ono pomaže u borbi protiv svraba, crvenila, upale i iritacije. Preporučljivo je i za negu osetljive kože. 
 
Šta možemo da očekujemo? 
 
Iritirana koža se brzo smiruje, crvenilo nestaje sa nje prilično brzo. Pored toga, kedrovo ulje je prirdoni UV filter koji štiti kožu od štetnih efekata ultraljubičastog zračenja. Poboljšava tonus kože i zateže je. Bore postepeno nestaju, a pojava novih se znatno usporava. Znate i same da je hidrirana koža, čak i masna otpornija na bore od suve. Kedrovo ulje će pružiti dovoljno hidratacije da suvu kožu zaštiti od prevremenog starenja. Lice postaje dovoljno vlažno, kao i zasićeno vitaminima, a ćelije se regenerišu znatno brže. 
 
Ruski dermatolog vam predstavlja univerzalni serum ,, Bioaktivni univerzalni serum za lice intenzivnog dejstva 24h’’ . 
Sastav: tri vrste švajcarske hijaluronske kiseline sa različitom molekulskom masom koja prodire u kožu, brzo hidrira, osvežava ćelije kože, a ima produženo dejstvo, a takođe SwissIceWineElixir - Vin-uplift – jedinstveni prirodni sastojak za brzu transformaciju kože i lifting, koji se zasniva na švajcarskom ledenom ,,vinu’’ koje se dobija zamrzavanjem posebne sorte grožđa u prirodnim uslovima. Proizvodnja bez alkohola. 
 
Serumi nisu zamena za kremu za lice i važno je da se za svakodnevnu negu koriste oba sredstva. Po pravilu serum treba naneti neposredno nakon čišćenja, a zatim nastaviti sa gušćim po teksturi sredstvima, npr hidratantnim kremama. Recimo ukoliko ste naneli serum na predele oko očiju, kremu za oči preko toga ne treba koristiti, da se ne preoptereti koža. 
 
Univerzalne kreme brenda Dr Novikov, Baza No1 i No2 sadrže uravnotežen sastav tako da nam potrebe kupovati bezbroj krema sa posebnim namenama. Zamenjuje nekoliko kozmetičkih proizvoda- osim premium kvaliteta, isplativost je očigledna. 
 
Pored redovne kreme No1, u ponudi je i nešto gušća u odnosu nju - krema No2. Njena prednost je u zategnutijoj koži i boljem osećaju čistoće. Dok je redovna krema lakša za nanošenje, lako se razmazuje i koža brzo upija.  Rezultate je u oba slučaja mekana i hidrirana koža. Zaštićena od spoljašnjih štetnih faktora, kao i prevremenog naboranja kože. 
 
 
Author: Milica MiloševicEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi.