Većina ljudi ne može da zamisli jutro bez šolje kafe, a da kafa nije bez razloga jedan od najomiljenijih jutarnjih napitaka, dokazala su istraživanja koja su pokazala veliki uticaj i na samo zdravlje. Ukoliko niste znali kafa može da doprinese i vašoj lepoti, a evo i kako.

 

Opšte je poznato da je kafa bogata antioksidantima, a da sam kofein podstiče brže izlučivanje toksina i tečnosti iz tela. U samo par koraka uz pomoć kafe možete dobiti idealnu masku za lice, ali i piling za vaše telo.

 

Maska od kafe

Za ovu masku Vam je od sastaojaka potrebno 2 kašike mlevene kafe, dve kašike kakaoa u prahu, tri kašike punomasnog mleka ili jogurta i jedna kašika meda

 

Nakon što ste prikiupili sve sastojke,, dobro ih promešajte i nanesite na lice. Masku ostavite nekih 15 minuta, nakon čega bi lice trebalo isprati mlakom vodom.

 

Mirisni piling za celo telo 

Za ovaj piling Vam je potrebno 3 kašike taloga kafe, jedna kašika ulja po želji i smeđi šećer. 

 

Prvo sve suve sastojke koje imate pomešajte i njima dodajte ulje i malo smeđeg šećera. Piling koji ste dobili nanesite na kožu blagim masiranjem. Ovakav postupak će ukloniti mrtve ćelije i poboljšati cirkulaciju. Nakon ovoga koža će Vam biti nežnija i glatka.

 

Author: Ivan NastićEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Apsolvnet sam Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Obožavam fotografiju, tako da se želja za putovanjem sama nameće.