Koža lica, pogotova ako je osetljiva, zahteva zaštitni tretman tokom zime. Više od polovine žena u industrijalizovanim zemljama kaže da imaju osetljivu kožu, a simptomi koji na to ukazuju su osećaj neprijatnosti, crvenilo, zatezanje pa čak i peckanje. Osetljiva koža zahteva odgovarajući tretman počevši od nežnog čišćenja kože pa se do nanošenja odgovarajuće i nežne šminke. La Roche Posay predstavlja potpunu rutinu za osetljivu kožu koja uključuje negu za područje oko očiju Toleriane yeux, Toleriane teint mineralni puder i maskaru za osetljive oči Respectissime Volume.

 

1. Toleriane Yeux

Vrlo tanka, nedovoljno zaštićena i prirodno podložna uticaju spoljnih faktora koji je mogu oštetiti, kontura oka jedno je od najosetljivijih delova lica. To je prvo područje koje će pokazivati umor i znakove starenja:tamne kolutove, vrećice i bore. Sve te pojave doprinose osetljivosti područja oko očiju, naročito kad se ono mora dodatno suočiti sa šminkom koja nadražuje ili neodgovarajućim kozmetičkim proizvodima kao što su oni koji sadrže alergene i mirise. Ovi svakodnevni mikrostresovi mogu uzrokovati alergijske reakcije: slabije crvenilo, suvu kožu, svrab, otok, itd. Najvažnije je temeljno hidrirati područje oko očiju pre nanošenja šminke.

 

 

ixFhlF8K6ELJzMtOZfigTqaVkYvtF4uDJUQqZYgr88g

 

 

2. Toleriane Teint

Nanošenja šminke na osetljivu kožu često je otežano - neodgovarajući puder ne prilagođava se uvek površini lica. Tokom dana može se pojaviti osećaj neprijatnosti i zatezanja. Slojevi pudera popunjavaju neravnine na licu (bore, borice, suve površine, nepravilnosti) i rezultat je neujednačen izgled.

 

 

kyRSppbJDR oscsa1QmY2Rpcc3FMyJUbXPE6FEKSctUAnQv978 Ul7bHyM4ifcq4nK3LF4wfOZZPvjlqsv6F2E3.Maskara Respectissime Volume

Dva do ti puta dnevno dermatolozima i oftalmolozima pacijenti se obraćaju zbog problema sa osetljivim očima. Osetljivost se manifestuje u obliku bockanja, suzenja, crvenila, suvoće i u obliku alergije. Iz tog razloga se uvek preporučuje korišćenje nežne šminke kako bi se sprečio osećaj neprijatnosti i alergije. Od ajlajnera do senke, pa sve do maskare, postoje proizvodi koji su predviđeni za osetljive oči.

 

KcBXMBN9oWX4 8JqDOziOlybmdXd vY vo5YPutMInM

 

 

Author: Milica MiloševicEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
U balskoj haljini hodam današnjicom. Neprilagodjena, gradim svoj svet.