Prirodna kozmetika je uvek poželjna. Da li je izabrati, zbog čega je koristiti i zašto je dobra?Glavni sastojci koji se koriste prilikom pravljenja prirodne kozmetike su: minerali, biljna ulja, ekstrakti i esencijalna ulja.
 
Obradom ovih sastojaka dobija se kozmetika uvek drugačijeg mirisa, blažeg ili jačeg. U svakom slučaju ono što je najvažnije, potpuno prirodna!
 
Odlučimo li se za prirodnu kozmetiku, sami određujemo šta je to što našoj koži najviše prija. Na našem tržištu najzastupljenija je Nemačka prirodna kozmetika.
 
Međutim, prednost prirodne kozmetike je i sledeća: Ukoliko praktikujete pravilo ,uradi sam', kroz nekoliko koraka korišćenjem potrebnih sastojaka sami možete proizvesti kozmetiku.
 
Veoma je važno znati da je potrebno određeno vreme da biste se navikli na neki prirodni kozmetički proizvod.
 
U okviru podele prirodne kozmetike neke vrste iste su na primer: poluprirodna kozmetika i organska kozmetika, u ovom slučaju kozmetika nije potpuno prirodna jer se nekada prilikom proizvodnje koriste i labaratorijski izvedene supstance.
Bilo da se odlučite za kupovinu određenog prirodnog proizvoda ili za samostalno pravljenje, prirodna kozmetika u velikom broju slučajeva ume da bude baš pun pogodak!
 
Author: Maja BaićEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Studentkinja sam žurnalistike. Ambiciozna sam, kreativna, uporna i nikada ne odustajem od onoga što želim. Inspiriše me činjenica pisanja u sferi interesovanja, istražujem sva polja u kojima vidim svoj doprinos.