„Danas nije moj dan“- često to čujem u zadnje vreme. Šta znači imati svoj dan? Da li on tada u potpunosti pripada samo vama? Mislim da to nije moguće. Sa druge strane znam šta će vam sigurno povratiti raspoloženje i to samo u pet koraka. Kada vas obuzmu teške misli, kada pomislite da izlaz ne postoji setite se pet koraka i počnite sa odbrojavanjem … 1, 2, 3, 4, 5  

 

Neka vam dan počne ritualom koji će vam odmah pri ustajanju iz kreveta podići raspoloženje. To može da bude ispijanje prve kafe u tišini, meditirajući. Pustite da vaše misli dođu do željene relacije, do onog pozitivnog u vama. Dobro upamtite taj osećaj kada vam raspoloženje sledeći put opadne.

Vežbanje nakon ustajanja iz kreveta kao pokretač. Čim ustanete, dok vam se ona prva jutarnja kafa još uvek kuva, uradite deset trbušnjaka i deset čučnjeva. Osećaćete se moćno  Zato što ste podigli raspoloženje i zbog činjenice da će vam ovo pomoći da dođete do željenog izgleda.

 

mmi

 

Čitajte uvek i svuda. Svako ko čita zna da knjiga ima isceliteljsku moć. Uz knjigu možete otputovati u druge gradove, zemlje čak i u druge svetove. Možete zaviriti u daleku prošlost. Možete sanjati i maštati. Oraspoložiće vas pomisao da ste čitanjem oplemenili sebe i zaboravili na probleme.

Slušajte muziku i plešite kao da ste sami na svetu. Ništa nas ne podiže tako kao dobra pesma. Još ako čujemo pesmu koju volimo, njen zarazan ritam će nas poneti gde god nas noge nose. Pevajte glasno (nije važno da li umete). Važno je da pevate iz srca.

Provedite vreme sa dragim ljudima. Nije važno da li su to vaši prijatelji, porodica, kolege sa posla. Važno je samo da vam je lepo i da se lepo provodite. Birajte prostor za druženje u kom ćete se osećati prijatno. I ne zaboravite na trač partiju, jer to će vam sigurno podići raspoloženje.

 

Author: Lidija GajićWebsite: http://goo.gl/nBHCfpEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Večiti sanjar, zaljubljenik u pisanu reč. Mama, student, novinar i pisac. Tu smo da stvaramo magiju.