Posle par dana sa prosečnom letnjom temperaturom pred nama su ponovo vreli dani. Bez obzira da li leto provodite u gradu, na selu,moru, bazenu ili na planini evo par saveta koji će vam pomoći da što lakše podnesete visoke temperature.

1. Unosite dosta tečnosti

 Znam da ste ovo čuli na hiljade puta! Ali, hidratacija je jako važna. Prosečan unos vode treba da bude 2l dnevno a u toku vrelih letnjih meseci i više. Dosta vode gubimo znojenjem pa je valja nadoknaditi. Nikuda bez flašice sa vodom!            

2. Ne izlažite se suncu od 12h do 17h  

Svi bismo voleli da pocrnimo, jer ko ne voli preplanuli ten? Ali, da li želimo da budemo preplanuli i da narušimo zdravlje svoje kože? Naravno da ne. Moramo se sunčati pravilno i postepeno. Uz obavezan zaštitni faktor, u periodu od 12h do 17h časova budite pod suncobranom ili na zatvorenom bazenu. Zaštite svoje lica, ramena i leđa. Bez obzira da li ste na moru ili imate obaveze po gradu u ovom periodu imajte uvek na licu,i izloženim delovima tela kremu sa zaštitnim faktorom!                

3. Jedite laganiju hranu

Među vama ima sigurno hedonista i gurmana, ili jednostavno ljudi koji VOLE DA JEDU. Koja je to hrana koju valja unositi tokom leta? Što laganija to bolje. Doručak treba da bude najobilniji obrok. Nemojte to zaboraviti. A dalje u toku dana treba jesti manje. Jedite dosta svežeg voća i povrća, sir, piletinu...