Grejp, još zvan grejpfrut, je tropska biljka iz porodice agruma. Inače je gorkog okusa zbog čega ga mnogi ljudi izbjegavaju prilikom kupovanja voća. Sam plod grejpa je svijetložut, ali postoji i sorta crvenog grejpa, još zvanog krvavi grejp.

 

Grejp je prava vitaminska bomba jer sadrži vitamin C, tiamin, riboflavin, vitamin A i vitamin B6. Slijedi nekoliko razloga zašto bi već danas trebali uvrstiti grejp u svakodnevnu prehranu.

 

UKLANJA CELULIT

Ako redovno konzumirate grejp u prehrani, možete značajno smanjiti naslage celulita u 1-mjesečnom periodu. Sok grejpfruta u kombinaciji sa ružmarinovim i maslinovim uljem čini smjesu koju je potrebno nanijeti na područja sa celulitom te omotati plastičnom folijom. Nakon 45 minuta smjesu je potrebno isprati vodom a postupak je preporučljivo redovito ponavljati.

 

UKLANJA TAMNE MRLJE NA KOŽI

Grejp sadrži vitamin C i blagu kiselinu koja pomaže da tamne mrlje na koži izblijede, zbog toga što reducira pretjeranu proizvodnju pigmenta kože. Preporučljivo je grejp iscijediti, dodati žlicu šećera te utrljati na kožu. Također, grejp ne bi trebalo trljati na kožu lica zbog toga što može doći do nadraživanja kože.

 

UBRZAVA METABOLIZAM

Osobe koje redovito konzumiraju grejp prije svakog obroka izgube u prosjeku oko 1,5 kg u razdoblju od 3 mjeseca. Grejp pomaže u sagorijevanju masnoća te stabilizira šećer u krvi, što dovodi do prirodnog suzbijanja apetita.

 

Količina vlakana u njemu pomaže pri dugotrajnom osjećaju sitosti i neće dolaziti do potrebe nepotrebne konzumacije između obroka.

 

Author: Sara MatijevićWebsite: http://goo.gl/CXKgeUEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Studentica, obožavam čitanje i pisanje, rođena u proljeće ali dijete ljeta, živim za sunčane dane i šetnje pored mora i mijenjam sve zimske pulovere za ljetne haljinice i vječno ljeto :)