Pred nama je jedna emotivno napeta nedelja. Merkur je još uvek retrogradan pa bismo i tokom ove nedelje trebali biti oprezni oko svega što radimo. Međutim, emotivna napetost koja će u svima nama postojati onemogućavaće nam da čisto i jasno razmišljamo. Tokom ove nedelje preporučujem da se pomalo izolujete, da provodite malo više vremena sa sobom i da se maksimalno opuštate.

 

Ponedeljak kao mesečev dan započinjeno sa mladim Mesecom i njegovom prvom fazom. Ovo je dan koji je povoljan da započenete bilo šta. Međutim, pre nego što krenete da se danas bavite nečim dobro razmislite da li je ovo nešto što zaista želite. Tokom ovog dana akcenat će biti na komunikaciji. Komunikacija može biti jako izazovna i neprijatna u momentima. Vodite računa o tome šta i na koji način govorite. Ovaj dan je pogodan da krenete da učite nešto ukoliko želite da se na neki način obrazujete. Međutim, kako mesec ide ka Saturnu u prvi mah se možete činiti da je to isuviše teško i naporno. Ovo je odličan dan da vežbate pobedu na lenjošću i da se upustite u nešto novo. Ovaj dan je takođe pogodan ukoliko želite da se bavite proslošću, precima ili da sa nekim vodite razgovor o ovome (npr. sa majkom). Uprokos svim ovim dobrim stvarima kojima se možemo baviti ovaj dan svakako može biti jako naporan u emotivnom smislu. Probajte da ostanete mirni i pozitivni, a čim dobijete vreme za sebe povucite se u svoju “oazu” i opuštajte se.

 

Tokom Utorka kao marsovog dana akcenat će biti na mentalnom fokusu. Tokom celog dana misli će nam biti ishitrene i imaćemo problem da se koncentrišemo. Reči nam mogu biti oštre i često možemo biti spremni za svađu ili raspravu. Tokom ovog dana mesec će biti u znaku Jarca i kao takav može izazivati stanja melanholije, usamljenosti, osećanja da nas niko ne voli. Nemojte se prepustiti ovakvim osećajima, jer su često jedna najobičnija zamka i ne oslikavaju istinu. Tokom ovog dana probajte da učinite nešto lepo za nekoga, poklonite nekome nešto. Ukoliko osećate da Vama nešto nedostaje i da biste za promenu voleli da neko Vama nešto pokloni onda sebi priuštite nešto lepo. Ovo je još jedan povoljan dan ukoliko želite da se bavite stvarima iz prošlosti ili da učite više o sopstvenim precima.

 

Tokom ovog Merkurovog dana preporuka je da se “lečite” smehom i da nađete osobu s kojom mnogo šala možete razmeniti, jer ovaj dan može biti prilično emotivno napet. Ukoliko neka osoba pokuša da Vam kaže nešto loše samo se osmehnite i svaku kritiku dočekajte vedro. Ovo je povoljan dan za rad sa psihologom ili psihoterapeutom. Ovo je dan kada Vaše emocije mogu biti posebno ranjive i kada možete osećati potrebu da radite na njima. Ukoliko primetite da se neka osoba ne oseća baš najbolje ili je jako utučena nemojte se previše mešati i pokušavati da pomognete toj osobi. Ukoliko osoba poželi da razgovara sa Vama o stvarima koje je muče saslušajte je, ali probajte da se suzdržite od komentara koji toj osobi ne mogu pomoći.

 

Četvrtak kao jupiterov dan donosi mogućnost za naglo započinjanje neke ljubavne veze ili pak mogućnost da se lako uđe u preljubu. Tokom ovog dana mogući su i prekidi nekih ljubavnih veza, ali će akcenat svakako najviše biti na mogućoj prevari. Tokom ovog dana mesec će preći u znak Vodolije i biti u svojoj drugoj fazi. Zbog ovakve postavke možemo biti u stanju da sa nekim naglo prekinemo neki bilo koji drugi odnos, a da prethodno o tome ne razgovarate sa drugom stranom, već da jednostavno “odete”. S obzirom da je Merkur i dalje retrogradan razmislite da li je to mudro uraditi na taj način. Sa druge strane potreba ovog dana je da uradite nešto smelo i odvažno. Ukoliko to želite pokušajte da ne uradite nešto za sebe, već za ljude okolo. Sunce je na poslednjem stepenu Strelca i ovo nije momenat za egocentrizam.

 

Na venerin dan počinje zimski solsticaj odnosno zima. Sunce se nalazi na 0 stepeni Jarca za jedno sa Saturnom. Ovo je težak dan sa karmičkog aspekta i dan kada svi mi možemo biti jako hladni i kritički nastrojeni. Međutim, ovo je jedan poseban momentar, jer Sunce kreće ponovo da se uzdiže. Ovaj dan najavljuje da nam leto dolazi uskoro i da će dnevna svetlost trajati iz dana u dan sve duže i duže. Zato pokušajte da ovaj Venerin dan dočekate nasmejani. Pokušajte više da uživate i da se odmorite. Nemojte se baviti kritikama ili bilo kakvim negativnim stvarima jer ovo je dan kada se Sunce rađa ponovo i svi mi zajedno sa njim.

Subota kao saturnov dana se treba provesti u miru i/ili meditaciji. Ovo je vrlo pogodan dan za čišćenje karme, ali i za stvaranje nove. Tokom ovog dana probajte da se oslobodite svega onoga što Vam nije potrebno. Bacite sve ono što Vam u životu ne treba. Ovo je odličan dan za sređivanje kuće, a posebno za čišćenje tavana ili podruma. Tokom ovog dana svi možemo biti pod velikim emotivnim nabojem i spremni da “prsnemo” u bilo kom momentu. Zato je bolje da se tokom ovog dana svi umirimo, počistimo nešto i prepustimo tom osećaju da nešto sređujemo sami, bez da ikome govorimo išta ili da nama neko govori šta treba da radimo.

 

Tokom ovog sunčevog dana preporuka je da pokušate da nađete razumevanje za neku osobo od autoriteta ili da pokušate da uspostavite neki bolji odnos sa osobom koja zauzima visoko mesto u Vašem životu (otac, deda, šef i sl.). Tokom ovog dana probajte da pomirite sukobljene roditelje u Vama, ako ih ne možete već pomoriti u realnosti. Ovo je idealan dan za odlazak na porodični ručak kod roditelja. Tokom ovog dana možete praktikovati molitve, meditaciju, mantre i slično. Ovo je jedan izuzetno spiritualan dan i treba ga iskoristiti u te svrhe. Nije važno da li ćete spiritualnost razvijati tako što ćete se družiti sa ljudima koji Vam puno znače ili tako što ćete se moliti. Pokušajte da tokom ovog dana budete maksimalno opušteni i relaksirani. Ovo je dan u kome trebate stvari posmatrati iz ženskog principa; sa nežnošću i empatijom.

 

Author: Miloš RajčićWebsite: http://goo.gl/8h5pE8Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Moje ime je Miloš. Još od osnovne škole sam počeo da se zanimam za tehniku i računare. Kada sam kupio svoj prvi računar krenuo sam da izučavam razne stvari i do danas skupio bogato iskustvo u korišćenju računara, softvera pametih uređaja. Pored ovoga krenuo sam da se usavršavam i trenutno se obučavam da postanem Web developer.