Kuhinja

Leto nam je uveliko dotrčalo u vreli zagrljaj. Već smo bosi, naoružani naočarima za sunce, kremama. Dobro sakriveni pod klimama kad god se može, iako zvanično prvi dan leta još nije zakucao na vrata.

Čokolada je poslastičarski proizvod koji se pravi od kakaoa, masti, zaslađivača i drugih dodataka. Najčešće se proizvodi u obliku tablica. U nekim državama, posebno u Meksiku, dosta se koristi čokolada u obliku pića, u vodi ili nekoj drugoj tečnosti. Čokolada ima visoku energetsku vrednost - 100 grama čokolade sadrži 500-600 kalorija. Predstavljamo Vam nekoliko zanimljivosti vezano za najpoznatiji slatkiš na svetu.

 

Nešto bi slatko, čokoladno da ti pamet stane, sočno, toplo, odmah i sad? Ima i to. Ne mora da se naruči, kupi. Ne sprema s strepnjom - da li će uspeti, narasti, zagoreti ili razočarati. Ekonomično je i izdašno. Izgleda zanosno, svakog će zadiviti.

Kako sam prošle nedelje pisala o dolasku proleća i detoksikaciji organizma, mislim da je dobro i da podelim neke ideje i recepte koji mi pomažu da zdrava ishrana ne bude mučenje i u kojima zaista mogu da uživam bez griže savesti.  Još jedan važan uslov koji ta jela moraju da zadovolje jeste da se spremaju brzo, jer uprkos tome što volim da se bavim hranom, izbegavam da provodim mnogo vremena u kuhinji izuzev u retkim i posebnim situacijama.