Kada je reč o srpskoj tradicionalnoj kuhinji, nema sumnje da okuplja i ostavlja dobar utisak na turiste. Pored određenih jela koja se mogu naći u svim jelovnicima širom sveta, ono što se u Srbiji najčešće naručuje jesu jedinstveni i originalni ukusi domaće kuhinje. Srpska trpeza svojim gostima nudi mogućnost izbora u specijalitetima karakterističnim za ove prostore.
 
Prilikom posete Srbiji stranci se najvećim delom i odlučuju upravo za takvu ishranu, tačnije kuhinju koja odiše kulturom i tradicijom. Ukusi se razlikuju ali šarenolika ponuda tradicionalnog srpskog kulinarstva nudi za svakoga nešto. To 'nešto' se odnosi na: karađorđevu šniclu, sarmu, burek, musaku, kajmak, đuveč, gulaš, gibanicu...i još mnogo toga što treba isprobati prilikom posete Srbiji.
 
Spoj ukusa i mirisa ovih domaćih jela predstavlja jedan veliki plus za srpski turizam. Neosporno je da se za barem neko od navedenih specijaliteta čulo nadaleko, te da su i oni koji su otišli iz Srbije sa sobom poneli duh ove posebnosti. Sigurno je da će i gurmani tokom boravka u Srbiji uzeti recept za neko domaće tradicionalno jelo i zaživeti ga negde kilometrima daleko.
 
Author: Maja BaićEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Studentkinja sam žurnalistike. Ambiciozna sam, kreativna, uporna i nikada ne odustajem od onoga što želim. Inspiriše me činjenica pisanja u sferi interesovanja, istražujem sva polja u kojima vidim svoj doprinos.