Nešto bi slatko, čokoladno da ti pamet stane, sočno, toplo, odmah i sad? Ima i to. Ne mora da se naruči, kupi. Ne sprema s strepnjom - da li će uspeti, narasti, zagoreti ili razočarati. Ekonomično je i izdašno. Izgleda zanosno, svakog će zadiviti.

 

Njegova slasnost, MUG CAKE! Možete ga zvati i grešno zadovoljstvo iz šolje ali ovo je kraće.

 

Na internetu, najboljem kuvaru svih vremena, naći ćete pregršt recepata, vrlo sličnih osnova. Ovo je desert koji se priprema u mikrotalasnoj za svega par minuta u šolji. Toliko će vam trebati i da ga prethodno umutite. Sastojke skoro sigurno već imate: brašno, prašak za pecivo, so, jaje, šećer, puter, čokolada, kakao.

 

Naravno, dodatke sami birate, još čokolade, crne, bele, mlečne, voće, koštunjavo voće, puter od kikirikija, kokos, keks, eurokrem, rum, cimet, kafu, karamel. Mogućnosti su skoro beskrajne. Kao i čime ćete ga ukrasiti bilo da je u pitanju sladoled, šlag, narendana čokolada, jagoda na vrhu.

 

Naići ćete naravno i na varijante za vegane, vegeterijance, gluten free, s smanjenim unosom ugljenih hidrata. Što bi se reklo, bez krivice, zdravije i podjednako ukusno.

 

Postoje i paralele slanih varijanti u kojima sir igra glavnu ulogu, skupa s slaninom, nekim povrćem i malo začina, dok ne dođete do skoro pizze u šolji.

 

Za svakog ponešto, za vas slasno rešenje na dohvat!

 

Author: Jasna DrenovacWebsite: http://goo.gl/dGi7nUEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Pišem, jer se drugačije ne može. Slavim svaki nerođendan, uz malu izvrnutu tortu, u društvu aždaja poeta! Ozbiljno navučena na medena srca, Čehova, Harmsa, decu i pse koji ništa ne slušaju.