Zato što su moje, zato što su jedine, zato što imam baš onoliko koliko imam i u ovom trenutku ne mogu biti ni u jednim drugim. Ponosna sam na njih ma koliko one možda nisu bile ispunjene i smislene. Sada kad zatvorim oči i setim se prošlih godina znam da su one bile rezultat mojih tadašnjih razmišljanja isto kao što će i ove moje buduće godine biti rezultat današnjeg razmišljanja.

 

 

Setim se vremena u kome sam volela i bila voljena. Nesebično sam davala ljubav i jeste mi se vraćala...i naučila sam da je ta ljubav koju sam dobijala bila posledica davanja. Dajte da biste imali. Zahvalna sam mojim godinama jer su me baš tome naučile, da biste nešto u životu dobili morate prvo nešto da date. Velika je radost baš u tim davanjima. I sada ako se pitate ili kažete da nemate šta da date, ja Vam odgovorno tvrdim da grešite- Imate! Dajte osmeh onaj čarobni, osmehnite se prodavačici, dajte poštovanje, razumevanje - sve to i mnogo više cete dobiti nazad ali samo, ako dajete ne razmišljajući o tome da bi to trebalo da Vam se vrati. To, dragi moji, nije davanje, već prodaja. Budite zahvalni na svemu što imate.

 

 

Naučile su me ove moje godine da je zahvalnost najjača molitva. Naučile jer znam da se radujem sitnicama koje čine savršenstvo, radujem se svakom novom danu, zahvalna sam suncu, cveću...time što imam sa kim da popijem kafu...da se smejem i radujem. Volim ove moje godine jer sam shvatila da je sreća stvar odluke, da ne čekam da se nešto dogodi, da neko dođe da bi bila srećna već odlučim da budem srećna. Živim u sadašnjem trenutku jer jedino to i posedujem i u tome se krije sva sreća postojanja. Zahvalim se svemu i nastavim dalje da radim na sebi, rastem i razvijam se. Fokus mi je na onome što imam i na taj način privlačim još više dobrog sebi.

 

 

Biram da moj život bude veliko slikarsko platno i da na njemu naslikam najlepše boje, biram da moj život bude pesma ispisana najlepšim stihovima. Hvala ovim mojim godinama jer su mi dokazale da moramo misliti pozitivno i iz života izvlačiti pouke...Nije život bajka, ali mi smo svesni kreatori istog. Uzmimo život u svoje ruke, ne čekajmo. Mnogi su tako izgubili poslednju priliku da ljudima kažu koliko su im bitni, koliko im znače. E zato sam ponosna na ove moje godine jer ne čekam ni časa da nekome saopštim svoja osećanja, ne stidim se toga...imam ljubavi za sve. Hvala, mojim godinama koje su me naučile da je ispravan put samo onaj kojim se ide srcem, drugi putevi donose prividnu sreću. Hvala ovim mojim godinama koje su me naučile da su neuspesi deo odrastanja, da nema poraza samo nenaučenih lekcija, da u životu nisu uspeli samo oni koji su odustali.

 

 

E zato se ja ponosim ovim mojim godinama koje me naučiše da se borim, da ne odustajem, koje me stvoriše bogatom jer znam da nije bogat oni koji ima, već onaj koji daje i da bogatstvo ne čine materijalne stvari. Ponosim se ovim mojim godinama koje mi doneše saznanje da neki ljudi sem novca nemaju ništa i da gube zdravlje jureći za istim, a da je upravo zdravlje najveće bogatstvo.

 

Srećna sam zbog mojih godina koje mi izgradiše ljubav prema sebi. Volim sebe, ugađam sebi...za mene pravila ne postoje. Ne živim po tuđim pravilima, imam svoja i njih se držim.
 
Prigrlila sam svoje godine i dostojanstveno ih nosim. Zagrlite i vi Vaše, plešite, živite, volite...ovaj trenutak je samo jedan, ove godine samo jednom imate. 
 
 
 
Author: Tatjana StanišićEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Uglavnom čitam knjige popularne psihologije. Vodjena principima poznatih autora, krećem na put samospoznaje i trudim se da ovo postane što bolje mesto za život.