Imam još sat vremena za napisati tekst, onda dolazi Bejb, pa ćemo kod njega doma. Već dugo nismo kod njega prespavali. Jutro sam provela tipkajući sa Mimi i Ines. Mimi sam rekla radosnu vijest da neće više biti jedina koja mora svaki dan čitati moje furstracije. U ime Mimi, zahvaljujem Vam što čitate ovo. 

 

Ljetnim avanturama je došao kraj. Iskreno mi je drago što je ljeto napokon gotovo. Nema više nabijanja ogromnog računa za vodu, jer ne možeš izdržati vrućine bez hladnog osvježavajućeg tuša, nema više odlazka na more, a niti ove godine nisam otišla na Crnu Puntu, i dalje čekam dan kad ću doživjeti povratak, nema više okretanja po tvrdome krevetu dok je Bejb pokraj tebe i dodatno te grije toplinom svoga tijela, dok se ventrilator trudi ohladiti nas, nema više straha da ću dobiti boju ako kojim slučajem budem duže od sat vremena na kavi ili negdje s njime… Nisu svi ljudi ljubitelji ljeta, dolazi napokon ono godišnje doba koje čekam svake godine. Jesen. Nije samo zato što ima puno kiša, ima i drugih razloga zašto je Jesen moj number uno. 

 

Prvi rujan, Bejb otišao igrati nogomet nakon što je odigrao igrice. Ostala sam sama kod njega, mislila sam provesti dan u krevetu uz čaj i ponovno odgledati barem jednu sezonu Seksa i grada, koju imam skinutu na svome laptopu. Siđem dolje da napravim čaj, vidim hrpu oraha na stolu. Nisam mogla odonjeti da se ne pridružim njegovima. Vani je bilo tmurno vrijeme, dok smo mi čistili orahe. Naravno kakve sreće imam našla sam dva crva u orasima, od jedne kile oraha koje je čistilo troje ljudi, ja si uzmem baš ta dva oraha u kojima je crv stanar. 

 

Ne bi Gospođica Jesen bila Jesen, bez mirisnih svijeća. Kupila sam jedan paket mirisnih svijeća, koje su već prilično pri kraju. Naravno tu je i Halloween. Ne znam za vas, ali od kad sam otkrila za postojanje Halloweena, postalo mi je tradicija da baš ja, jedina u cijelome selu postavim barem dvije bundeve na prozor ili ispred kuće. Broj bundeva se naravno povećava svake godine, jer svi znaju koliko sam uživljena i doniraju mi ih. Prošle godine sam ih imala troje ispred ulaza u kuću, i dvije kod ograde, a dodatne dvije koje sam napravila sam dala sestričnama jer su mi pomogle u čiščenju. 

 

Neke stvari ostaju zauvijek iste. Misli su mi odlutale i zamislila sam se koliko se stvari promjenilo kod početka svake jeseni. Neke stvari ne ostaju zauvijek iste. Prošle godine sam kukala kako sam neispavana zbog škole, i bila sam užasno furstrirana oko mature i upada na faks. Boys? Eh, s njima nikad nije išlo. Prije par godina početkom jeseni bi kukala kako nemam nikoga i čekala da dobim poruku od nekog stranca na fejs, na kraju bi taj stranac ispao fuckboy koji želi samo jedno, sada čekam sama u sobi na krevetu dok pišem ovog svog frajera da se vrati s posla doma. Zvučim kao da sam već u braku, iako smo tek u 4 mjeseca veze. Ove godine ništa od pisanja zadaća, učenja za maturu, ispravljanja jedinice iz matematike, ostajanja cijelu noć budna da naučim geografiju uz šalicu kave i punom kutijom cigareta na stoluili možda pisanje nekih sranja za faks. Školskih obaveza sam solobođena, iako su prije samo godinu dana bile moja najveća muka. Sjećate se kako su nam nekad govorili da je „Od koljevke pa do groba, najlijepše je đačko doba.“, ali utoč tome svi smo jedva čekali da skinemo školu s vrata i da nam život napokon počne? Well, tko čeka taj dočeka. Istina je da sam sretna što sam se riješila srednje škole, a s druge strane bi rado natrag samo na jedan dan. Ali samo na jedan dan, da se razumijemo. 

 

Moji planovi za Jesen? Postaviti više bundeva ispred kuće i ograde, popiti puno čaja dok gledam serije, napuniti nosnice mirisnim svijećama, provoditi dane u trenirkama (zbogom vruće hlacice i haljine, necete mi faliti, nimalo) i hoodicama koje ću ukrast svog frajera, (majice, trenirka, i hlače se isto podrazumjevaju), uživati u kišnim danima, pročitati što više knjiga i dolaziti bezbrižno na kave sa Bejb, bez straha od sunca i da nestane moja porculanska put.

 

Kakvi su vaši planovi za jesen?
Do sljedećeg puta, Hellmouth. xoxo

 

Author: HellmouthWebsite: http://goo.gl/Ueg4rNEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Pseudonimom Hellmouth služi se djevojka od 20 godine, koja je stalno frustrirana stvarima koje se dešavaju oko nje. Djevica u podznaku Škorpionke, piše od kada zna za sebe. „Hellmouth” sam stvorila kako bi mogla pobjeći od svakodnevnih obaveza, te da se mogu anonimno izraziti o stvarima koje me muče, ujedino i stvoriti svoje malo carstvo. Izdanje u kojem me stalno možete vidjeti – šalica kave u jednoj ruci, a u drugoj moj voljeni Lucky od mentola.