Kada sam razmišljao o čemu bih pisao ovog četvrtka, kao prva tema koja mi je pala na pamet bila je u vezi mog iskustva sa fakultetom. Da ne odugovlačim, odmah prelazim na stvar.

 

Ne baš tako davne 2014. godine završio sam srednju školu i onda, normalno, odlučio da upišem fakultet. Pošto za Novi Sad i Beograd nikako nisam imao uslova, onda mi je jedino ostalo da upišem po naški rečeno višu školu (engleski rečeno koledž) koja je dve godine pre mog upisa uvela smer za strukovne poslovne informatičare. Iako u početku nisam bio time zadovoljan, vremenom sam počeo da budem sve zadovoljniji, kako zbog stečenog osnovnog znanja iz oblasti informatičkih i menadžerskih veština, tako i zbog društva u koje sam se lako uklopio.

 
Ranije sam pisao o gužvi koja vlada oko mene. U celoj toj gužvi se nalazi i trenutno moj najveći prioritet u životu - u pitanju je diplomiranje. Moja viša škola, kao i svaka druga viša škola u Srbiji, ima tri godine osnovnih studija. Master studije još uvek ne postoje, a kad će one biti aktivirane - to je pitanje. No, po sadašnjim pravilima studija - moram da uradim završni rad. Nikad se nisam žalio na svo vreme ovog sveta koje imam pa neću ni sada - nigde ne žurim uprkos svim angažmanima koje trenutno imam, pa naravno, stići ću i ovo da odradim uprkos svim drugim angažmanima koje imam.
 
Zašto je dobro privesti odmah studije kraju? Kada imaš dovoljno vremena i nemaš posao od kojeg bi se izdržavao, onda nije loše posvetiti se završetku studija. Imaš rok od tri meseca, ako ne stigneš dotle, onda produžiš za još tri i uz dobru pripremu za izlaganje sve polagano završiš. A onda te u maju čeka diploma i mogućnost da se zaposliš u nekoj od poslova struke. A takvog posla u Sremskoj Mitrovici ima sve manje. Ko zna, možda se situacija za najmanje dve ili tri godine promeni.
U svakom slučaju, ne očajavam. Biće položeno svakako, samo se treba truditi da sve bude savršeno. Do početka izlaganja bi prvo trebao da prođem konsultacije, ali lako ću ja to...

 

Author: Đorđe VeskovićWebsite: http://goo.gl/PS54XsEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Najviše volim muziku, sport, televiziju i pomalo filmove i knjige. Željan sam slave, ljubavi i češćeg susreta sa prijateljima.