Praznici sa sobom donose razmenu poklona, velike osmehe i slatku neizvesnost onoga ko poklon dobije. Praznici su vreme darivanja i osmišljavanja posebnih sitnica koje će se pokloniti dragim osobama. Zbog toga je veoma važno biti što originalniji u kreativnosti tokom pripreme poklona i što odlučniji u želji da osmeh drage osobe traje duže od očekivanog.
 
Neizmerna radost poklanjanja uvek treba da bude jača i veselija od primanja poklona. Neophodno je težiti ka tome da radost širimo mi sami jer ukoliko se ograničimo samo ono što će radovati nas, praznična euforija neće imati mesta za širenje. Neprocenjiv osećaj praznične šetnje i pronalaska sitnica koje će izmamiti sreću nekoga do koga nam je stalo. Sitnice, upravo tako. Male, skockane, upakovane sa mnogo truda i još više ljubavi.
Kupovina poklona za bitne ljude predstavlja i dodatno upoznavanje sa tim ljudima. Divno je setiti se vrste literature koju neko voli da čita, zanimljivo je pronaći neku posebnu boju garderobe, koja se na primer teško pronalazi, a eto nekome je baš omiljena, u moru parfema predivno je pronaći upravo onaj parfem na koji ti je draga osoba tokom cele godine mirisala... savršeno je sresti se sa saznanjem da poznaješ ljude u svom okruženju i bolje nego što misliš.
 
Obavezno napišite porukice, ali pustite da duša upravlja rukom, neka to bude nekoliko reči koje će se protumačiti lako, a čija će sadržina obasjati prostoriju u kojoj se porukica bude čitala. Uživajte i radujte se poklanjanju, širite osmeh i pustite da traje.
 
Author: Maja BaićEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Studentkinja sam žurnalistike. Ambiciozna sam, kreativna, uporna i nikada ne odustajem od onoga što želim. Inspiriše me činjenica pisanja u sferi interesovanja, istražujem sva polja u kojima vidim svoj doprinos.