Klutna serija Seks i grad, još uvijek drži nos visoko i ima svoju dozu slave i pažnje, iako se prestala snimati 90-ih godina prošlog stoljeća. Filmovene računam.

 


Jednog jutra, sjedim u kuhinji za stolom sa mamom. Mamurna. Imala sam izlazak sa svojim curama. Zavladale smo gradom. Osvojile noć. Nakon par gutlja kave i popušenih cigareta zdrobljenih u  pepeljari, majka mi kaže: „Vi ste Seks i grad. Carrie, Samantha, Charlotte i ti si Miranda.“
Stala sam i razmišljala koja je koja. Ustvari i jesmo slične likovima, i puno više nego što smo mislile.

 

 

 Miranda.

 


Što mene čini Mirandom? Prvo je važno za spomenuti da smo oboje crvenokose, barem sam ja bila. Trenutno imam crnu kosu, ali i dalje patim za svojom crvenom. Miranda je najracionalniji lik, ima pomalo hladne, skeptične poglede na svijet ali i ljubav. Kada upozna Stevea promjene joj se pogledi, od svih članica SATC-a prva počinje imati suživot sa muškarcem. Igrom slučaja naši muškarci su u to vrijeme kad smo ih počeli dejtati imali isti posao, konobarenje. Nismo ženstveni tip cure, niti ćemo ikada biti. Izravne smo i uvijek kažemo ono što nam je na umu.Charlotte.

 


Moja Charlotte ima isti prioritet koji joj je na prvom mjestu kao i lik iz serije. Brak i obitelj. Godinama je ovisnica o ljubavi, i balansu u ljubavnim vezama. Ne uspjevaju joj, dok ne pronađe muškarca za kojeg se nikad ne bi reklo da je njezin tip. Njezin Harry nije niski debeli čelavac, ali je visok muškarac sa probušenom obrvom. Ne radi u galeriji kao lik iz serije, već u salonu što bi značilo da je kao i Charlotte usmjerena na umjetnost. Ne boji se izgovoriti proste riječi pred nama, iako nisu previše u njezinom vokabularu. Charlotte u seriji ima crno-smeđu kosu, dok je moja Charlotte prirodna plavuša.Carrie.

 


Carrie je bila glavna članica grupe koja nas je sve spojilai držala na okupu. Barem neko vrijeme. Pisac je, ali nažalost ne piše za kolumnu već za blog kojeg zajedno vodimo. Prirodna je crnka, i ima vintage stil oblačenja. Počasti se sa skupim cipelama tu i tamo. Egocentrik je. Pali cigaretu na isti način kao i Carrie. Drži ju zubima pa ju onda zapali. Iconic. Njezin Faca ne postoji, barem nije imala neku vezu koju je godinama održavala a bila je užasno burna. Za sada. Njezin „Faca“ je nogometaš, egocentrik koji ju pazi, mazi i sve izravno govori. No games.Samantha.

 


I moja slavna Samantha je plavuša koja voli umjetnost. Voli i sebe, i uvijek će staviti sebe ispred muškarca. Godinama je slušala naša jadanja oko muškarca, i uvijek nam je direktno govorila da patimo bezveze. Studira, ali ne brine se oko karijere jer zna da će si priuštiti glamur.  Moja Samantha ima malen broj muškarca s kojima jespavala naprema liku iz serije, ali se jako teško veže za nekoga jer u vezi očekuje svoj dašak slobode. Rijetko kome ćedavati drugu priliku, iako ima visoku toleranciju na sranja. S muškarcima, sjebeš jednom, gotovo je. Ne postojiš više za nju.

 We made a deal ages ago. Men, babies, doesn't matter. We're soulmates.

 

 

 

Author: HellmouthWebsite: http://goo.gl/Ueg4rNEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Pseudonimom Hellmouth služi se djevojka od 20 godine, koja je stalno frustrirana stvarima koje se dešavaju oko nje. Djevica u podznaku Škorpionke, piše od kada zna za sebe. „Hellmouth” sam stvorila kako bi mogla pobjeći od svakodnevnih obaveza, te da se mogu anonimno izraziti o stvarima koje me muče, ujedino i stvoriti svoje malo carstvo. Izdanje u kojem me stalno možete vidjeti – šalica kave u jednoj ruci, a u drugoj moj voljeni Lucky od mentola.