Put oko sveta

Atina  je glavni grad Grčke i prefekture Atika i jedan od najpoznatijih gradova Evrope, kao i najveći grad Grčke. Savremena Atina je veliki i kosmopolitski grad dok je antička Atina bio moćni grad-država i poznati obrazovni i filozofski centar. Atina se vodi kao jedan od najstarijih svetskih gradova a ime je dobio po boginji zaštitnici Atini. Danas Vas upoznajemo sa Atinom.
Za Italijane Firenca ima ogroman istorijski, obrazovni, kulturni i umetnički značaj, zbog čega je i poznata kao „Italijanska Atina“. Posebna vrednost grada je brojna vredna zaostavština iz vremena Renesanse. Firenca spada u red turistički najpoznatijih gradova sveta. Kao grad sa dobro sačuvanim starim gradskim jezgrom u državi i nizom vrednih građevina i ambijenata Firenca je i važno turističko odredište u Italiji. Takođe, stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a.

Juče Vas je naš magazin upoznao sa neverovatnim mestima koje morate upoznati. Danas krećemo na drugi deo ovog putovanja.

Maldivi, Sejšeli, Tajland, Indonezija, Emirati, Karibi... većinu ovih reči izgovorimo kada spomenemo zamišljen savršeni odmor. Sunce, more, plaža, zabava... jeste jedino što nam pada na pamet, bez obzira na to da o ovim mestima ne znamo gotovo ništa. Da li je putovanje zaista samo to i da li zaista ne postoji ništa više?  Više o tome u nastavku magazina.