Put oko sveta

Često se s nekom novom informacijom i sami iznenadimo, s koliko fascinantnih događaja, znamenitosti i legendi obiluje naša istorija. U trećem nastavku serijala priča "Sasvim prirodna Srbija" pažnju ćemo pokloniti upravo mestima kojima je nepravedno oduzeta, tvrđavama manje ili potpuno nepoznatim širem stanovništvu naše zemlje. Zemlje u kojoj se po kvadratnom kilometru nalazi najveći broj izvora i spomenika kultura iz najstarijih vremena ove ili drugih civilizacija.

 

 

Maj je vreme kada se mnogi odlučuju kada i gde će provesti godišnji odmor. Agencije su odavno postavile svoje ponude, a za one koje vole da idu u sopstvenom aranžmanu predlažem da na vreme krenu da razmišljaju i osmisle svoje letovanje za pamćenje. Evo nekih smernica koje vam mogu pomoći u tome.

Ove nedelje posvetićemo se ka još nekoliko predloga, uz napomenu da je ovo samo deo onoga što ne trebate, već morate videti kada su u pitanju dvorci Vojvodine. Ovom serijom članaka potrudićemo se pre svega da Vam približimo njihovu priču, tradiciju i sve ono što ih čini nezaobilaznom destinacijom svakog avanturiste i putopisca. Dvorci Vam neće doneti samo kratkotrajna uživanja, već nove priče i svetove u vaše živote, one kojima ćete se posvetiti i ne želeti napustiti!

Danas naš put oko sveta zaustavljamo u Meksiku i upoznajemo Vas za zanimljivostima vezanim za ovu zemlju. Meksiko, službeno Sjedinjene Meksičke Države, jeste država u Severnoj Americi koja se graniči na severu sa SAD, na jugoistoku sa Gvatemalom i Belizeom, na zapadu sa Tihim okeanom, a na istoku sa Meksičkim zalivom i Karipskim morem. Površina Meksika iznosi 1.972.550 km² i po tome je 13. država u svetu. Glavni i najveći grad Meksika je Meksiko, a drugi veći gradovi su Ekatepek de Morelos, Gvadalahara, Puebla, Tihuana.