Lisabon je glavni grad Portugalije. Ujedno to je i najveći grad u državi i središte portugalske politike, privrede i kulture. Lisabon je takođe treće po veličini i značaju središte Iberijskog poluostrva, posle Madrida i Barselone. Prvo mesto koje bi trebalo obići jeste Sintra. Sintru čine skup velikog broja vrtova, parkova, starih kuća. Ceo ovaj kompleks je pod zaštitom UNESCO-a i prestavlja bivše letnje rezidencije porugalskih kraljeva. Garantujemo da će Vas ostaviti bez daha.

Tvđava Sv. Đorđe, pored fascinantnog pogleda koji se pruža sa nje, predstavlja "bajkovitu" građevinu koja potiče iz srednjeg veka. Istoričari kažu da  delovi ove tvrđave potiču još iz 6. veka, kada su je gradili stari Rimljani. Čuvena kula Belem jeste jedan od simbola Lisabona. Mesto je izgrađeno sredinom 16.veka pre svega sa namerom da bude utvrđenje. Kula Belem predstavlja mesto gde nastaje najviše fotografije, a tome svakako doprinosi činjenica da je ovo mesto odakle je čuveni moreplovac Vasko de Gama krenuo na svoje putovanje ka Indiji. Može Vam se učiniti Lisabon je u znaku Vaska de Gama i to nije pogrešno. Pored kule Belem u grad možete videti i most Vasko de Gama kao i spomenik "otkrića ". 

 

lis1         

Za sve ljubitelje mora lisabonski okeanarijum predstavlja mesto koje se mora posetiti. Akvarijum poseduje preko 16.000 životinja sa raznovrsnom forom. Zanimljiva je čijenica da je kkeanarijum  podeljen na 4 oblasti: Atlantski, Tihi, Severni ledeni i Indijski okean i da je za svaki deo okeana uspostavljena realna temperatura, kao i flora i fauna.  

 

lis2          

Noćni život Lisabona je zaista nešto što vašem putovanju može dodati  jednu nezaboravnu notu. Zvuk Fada, tradicionalne portugalske muzike odjekuje skoro celim gradom kroz uske kaldrmske ulice pune kafića i restorana. Svakako da Lisabon ima još mnogo stvari koje treba posetiti poput Jeronimskog manastira, muzeja dizajna i mode, tvrđave Kastelo Sao Žorž ali ne želimo da Vam otkrijemo baš sve. To je na Vama!  

Srećan put i lep provod žele Vam magazin Lips&Heels i Destinacije i događaji!