Lepote prirode, kao spoj nestvarnog i idealnog, ilustruju se u vodopadima Martin Broda, koje pripada opštini Bihać u Bosni i Hercegovini. Ono što godinama privlači turiste, jeste netaknuto prirodno savršenstvo, koja se ogleda u svemu što okružuje ovo mesto, gde se Unac uliva u Unu. Samim tim, Martin Brod je deo Nacionalnog parka ,,Una".

 

Neke od asocijacija za ljude, koji su posetili Martin Brod su restorani sa tradicionalnim jelima karakterističnim za ove krajeve, šetalište koje vodi do samih vodopada, kao i prilazni mostovi zahvaljujući kojima turisti nesmetano uživaju u pogledima i prijatnom zvuku vodopada. Ljubitelji ribolova uživaju u svom izabranom hobiju, baš u Martin Brodu, specifičnom po količini bogatstva, ribe pastrmke. Manastir Srpske pravoslavne crkve ,,Rmanj", daje poseban pečat Martin Brodu. Izgrađen je 30m od leve obale Unca, a kad je reč o postanaku manastira vezuje se za početak davnog 16. veka. Manastir, koji predstavlja izuzetno važno duhovno središte!

 

manastir rmanj 001           

Osmeh na licu zadovoljnih turista, međusobni komentari, koji se mogu čuti u prolazu jasno govore koliko je prijatno posetiti ovu prirodnu atrakciju. Retko mesto u kojem se uklapa u potpunosti sve, od uočljive dobrodošlice i ljubaznosti meštana, do prirode, čiji izgled ostavlja bez reči.  

 

 

Author: Maja BaićEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Studentkinja sam žurnalistike. Ambiciozna sam, kreativna, uporna i nikada ne odustajem od onoga što želim. Inspiriše me činjenica pisanja u sferi interesovanja, istražujem sva polja u kojima vidim svoj doprinos.