Roditeljstvo

Briga o roditeljima - zanimljiva tema u današnje vreme prepuno iskušenja. Ima mnogo onih koji preživljavaju, a poneki i solidno žive zajedno sa svoim porodicama zahvaljujući masnim roditeljskim penzijama.

Došao je i taj dan, vi i vaš mališan izlazite ponosno u svet. Trčka veliki bebac slobodan. Vi više ne vučete dodatne presvlake, vlažne maramice, kremice. Nije važno da li imate gde da ga presvučete, to je iza vas. Odsustvo od kuće se više ne meri brojem preostalih pelena. Porasli!

U nedelju su bile Materice, porodični praznik srpskoj tradiciji gde simboličnim vezivanjem deca učvršćuju svoju ljubav prema mamama, koje im podariše život i sve bi učinile za njih. 

Zima je godišnje doba kada se puno toga promeni. Kada dođe na red tih nekoliko meseci hladnoće, temperatura ispod nule, snega, vetra obično nam se promeni i stanje psihe. Ljuti smo na smrznuti nos i gomilu slojeva odeće. Nadamo se da baš ova zima neće biti toliko hladna. I prihvatamo i mirimo se sa činjenicom da nećemo izlaziti iz kuće bez da to zaista moramo do proleća.