Roditeljstvo

Za roditeljstvo ne postoji lak put, nema jednostavnih opcija koje biramo i savršen roditelj ne postoji. Najteže od svega je što gde god da se okrenemo uvek srećemo nekog "stručnjaka" koji nam priča kako treba, ili kako ne treba da postupamo. Sigurno se svako od vas kome su deca porasla seća situacija kada vas na ulici opominju nepoznati ljudi da detetu stavite kapu jer duva jak vetar. Ti saveti su uvek u konfliktu sa mislima u našim glavama.

Bez obzira na uzrast, deca brzo upijaju sve vrste informacija i trude se da to ponove i pokažu. Igra je najbolja ideja da dete na zabavan način primi novo znanje, svesno ili nesvesno. Zato svakodnevno odvojite vreme da mu se posvetite i tako ga naučite nešto novo. Podstaknite razvoj svog dečaka ili devojčice u vidu razonode. Bićete iznenađeni rezultatima. Imamo nekoliko predloga za vas.

Deca. Te male slatke glavice koje upijaju sve oko sebe, pamte i čuju i ono što se nama čini da je za njih prekomplikovano. Često nas iznenade sa svojim sposobnostima, umeju da se postave kao odrasli, dok u sledećem trenutku nas trebaju jednako kao i kad su imali 3 meseca. 

Vršnjačko nasilje u manjoj i većoj meri ispoljava se u mnogim sredinama kako u Srbiji tako i u regionu. Blagodat tranzicije u koji su nas zabetonirali. Postali su mnogi robovi sistema, nadničenja za minimalac sa kojim nije moguće ni osnovne potrebe zadovoljiti, a kamoli živeti iznad granice siromaštva. Ta granica siromaštva, svakodnevno ide sve niže.