Sedim sinoć na Trgu Pavla Stojkovića u Nišu, čekam bus. Vetar onaj što se zavlači pod kosti, uvek me podseti na neka ranija vremena, vremena koja me svrstavaju u one sa iskustvom. Međutim, nije to sada interesantno.

 

Pažnju mi je privukla mlada mama, ne starija od 18 sa bebom oko sedam meseci. Lepo, ali za trenutne vremenske uslove oskudno obučenom, po mom mišljenju i iskustvu. Mama je u jakni. Normalno, zbog uslova i okolnosti u kakvim se nalazimo, prvo nam može pasti na pamet da se tu nije zadesila svojom voljom. Posle nekoliko minuta pojavljuje se njen vršnjak, otac bebe i tek onda shvatim da roditeljstvo danas nije nimalo jednostavna stvar. 

 

IMG 20170930 192618

 

Setim se uvek reči mog dede: ,, Lijepo je djecu praviti zaje'ano odgajati''. Nije ni ovim roditeljima lako. Morali su prerano da odrastu, a zbog nagona i brzopletosti, alkohola i strasti, postali su roditelji. Da su bili zreli za tu ulogu, ne bi bilo potrebe da o ovome pišem, niti bih zapazio po ovom hladnom vremenu. Zato, za zaljubljene koji bi samo da uživaju u svojoj međusobnoj ljubavi, a ne razmišljaju o porodici i potomstvu iz raznoraznih razloga imam savet- sredstva za zaštitu u kombinaciji ili pojedinačno, u zavisnosti od svakog para ponaosob. O drugim fazama roditeljstva drugi put. 

 
 
,,Volite se i dalje. U ljubavi je spas. '' 
 
 
Author: Predrag ZlikovacWebsite: http://goo.gl/zyrDrjEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Oženjen roditelj akademca i tinejdzerke koji ga uče da shvati njihov svijet. Najbolje se osijeća u šorcu, majici i papučama. Piše o onome što lično vidi, ili sazna iz njemu pouzdanih izvora uz dozu svoje subjektivnosti.