U nedelju su bile Materice, porodični praznik srpskoj tradiciji gde simboličnim vezivanjem deca učvršćuju svoju ljubav prema mamama, koje im podariše život i sve bi učinile za njih. 

 
Dan pre u Nišu sahranjen je Šarković Dejan, osuđivan zbog nasilnog ponašanja, nanošenja teških telesnig povreda, nasilja u porodici. Okolnosti pod kojima je nastradao ostaće pod velom tajne. Istraga neće utvrditi kako se eksplozivna naprava našla u njegovim rukama i da li je aktivirao slučajno ili svesno, mada je govoriti o svesti kod suicidnih vrlo nezahvalno. 
 
Nastradao je u automobilu čiji je vlasnik bila njegova supruga. Bio je tip koji je često stupao u verbalne rasprave sa ljudima u svojoj okolini koji se nisu slagali sa njegovim stavovima. Imao je česte sukobe sa sustnarima u zgradi gde živeo,  oko radova u njihovim stanovima, muzike, igre dece, a sve to kada je dolazilo iz njegovog stana nikom nije trebalo da smeta. 
 
Ukoliko se radi o suicidu, razlog može biti samo griža savest, pošto je prema dostupnim saznanjima ponovo počeo sa verbalnim raspravama sa svojom ženom. Nekoliko dana pre tragičnog događaja, rasprave su nastajale jer je njena mala kćerkica iz ranijeg braka bila malo nestašna u stanu kao svako dete, a njena mama je pravdala njeno ponašanje. Normalno kao svaka mama. 
 
Zabrinjavajuće je koliko nismo upoznati kakve osobe i sa kakvim sklonostima žive u našoj okolini i koliko smo ponekad ugroženi, a nema adekvatnog odgovora države da nas žaštiti.
 
Nažalost zbog ovakvih pojedinaca ima i zloupotrebe korišćenja prava od strane ugroženih.
 
Author: Predrag ZlikovacWebsite: http://goo.gl/zyrDrjEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Oženjen roditelj akademca i tinejdzerke koji ga uče da shvati njihov svijet. Najbolje se osijeća u šorcu, majici i papučama. Piše o onome što lično vidi, ili sazna iz njemu pouzdanih izvora uz dozu svoje subjektivnosti.