Briga o roditeljima - zanimljiva tema u današnje vreme prepuno iskušenja. Ima mnogo onih koji preživljavaju, a poneki i solidno žive zajedno sa svoim porodicama zahvaljujući masnim roditeljskim penzijama.
 
Naše penzije, ako ima sreće da radimo biće većinom na nivou republičkog minimuma, jer većina poslodavaca prijavljuje samo doprinose na najnižu školsku spremu. Prevedeno na sadašnje stanje takve penzije biće oko 14000 rsd. E sa tom penzijom jedna osoba preko 67 godina starosti treba da kupi sebi lekove, plati račune i ima za život. Možda i može.
 
Međutim, kada dođe u osmu deceniju neophodna je pomoć dece. Ovde na scenu stupa ljubav, jer navedena suma je čak i nedovoljna za račune i lekove, pa deca moraju i donirati iz svojih sredstava. Teško je onima koji imaju takvu obavezu, a nemaju stalni prihod.
 
Organizam roditelja u tim godinama podložan je i raznim bolestima, a da ne pomišljamo na psihološke probleme, kao što su senilnost ili demencija. Izazovi su veliki, a kako ih savladati zavisi od količine ljubavi, koju deca imaju prema roditeljima. Nažalost mnogima su pokretač ljubavi, količina novca koju imaju njihovi roditelji.
 
Author: Predrag ZlikovacWebsite: http://goo.gl/zyrDrjEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Oženjen roditelj akademca i tinejdzerke koji ga uče da shvati njihov svijet. Najbolje se osijeća u šorcu, majici i papučama. Piše o onome što lično vidi, ili sazna iz njemu pouzdanih izvora uz dozu svoje subjektivnosti.