Relativno skoro sam diskutovala o ovoj temi u društvu. Da li vam je nekad naporna zvonjava telefona? Ne pamtim kada sam poslednji put uključila ton na telefonu. Jasno vam je. Rado bih se vratila onom periodu kada nismo imali brdo minuta i poruka. Srećom, prošla sam i taj period i bio je sjajn. Mog detinjstva se sećam kao najlepšeg ,bezbrižnog perioda.

 

 

Nisam brinula da li mi je prazna baterija, nisam brinula da li će mi tokom igre telefon ispasti ili prekidala igru jer mi zvoni telefon. Telefon nisam imala do prve godine srednje škole. Tada sam, za rođendan, dobila svoj prvi (Nokia3310) . Sećam se prvih poruka sa simpatijom koje sam čuvala i listala pred spavanje. Danas je sasvim normalno da deca već sa 12, 13, ako ne i pre, imaju svoj prvi telefon. I to ne telefon, već mašinu. Pre neko veče sam bila u bioskopu. Deca se slikaju, puće, smeškaju...o Bože. Internet možemo itekako iskoristiti pametno. Na nama je da biramo šta želimo da gledamo, šta da instaliramo. Da li koristite još nešto sem Facebook-a?

 

Koliko sati dnevno provedete za kompjuterom? Bloger sam, samim tim moj posao je da budem u toku sa novitetima. Najbrži put do informacija jeste internet. Facebook koristim zbog stranice, zbog bloga. Ugasila bih ga. Imala sam momente kada sam gasila i mogu bez njega. Samo što sam prinuđena da ga imam zbog sadržaja koji tamo delim odavde. Aplikacije za komunikaciju, poput vibera, whatsapp-a i slično su shvaćene na totalno jedan pogrešan način. One trebaju da služe da se čujete sa dragim osobama koje niste u mogućnosti da viđate svakodnevno. A koriste se da, kada vam je dosadno, izlistate bilo koga i javite se jer je to najbolji način po vama da iskoristite vaše slobodno vreme. Znam, takva sam i ja bila nekad. Samo sam tražila razlog da što duže držim telefon u rukama.

 

 

scoial123

 

Više ne, sada se trudim da što manje budem vezana za njega. Ne uključujem internet van kuće, pogotovo ne u društvu. Proveravam šta se novo dešava tek kada uđem u kuću. Zdravije je, lepši osećaj, imate mnogo više vremena za sebe, svoje prijatelje. Fizički prisutne prijatelje. Prednost interneta je prisustvo informacija za svakoga, svaku generaciju, pol, rasu. Postoje razni kursevi koje možete savladati na taj način, ukoliko želite. Ono što mene brine je to kakvo će detinjstvo imati naša deca? Deca danas znaju sve o telefonima. Sve manje se trude da osmisle igru i okupe se ispred zgrade, sve više igraju igrce ili su na facebook-u. Gde je nestala privatnost? Trenutne slike su je uništile. Sve se zabeleži, od hrane, mesta, društva...  

Da li vama nedostaju vaši prvi telefoni i poruke koje su u inboxu telefona?

 

 

         

Author: Milica MiloševicEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
U balskoj haljini hodam današnjicom. Neprilagodjena, gradim svoj svet.