Jednog kišnog podneva, dok je Bejb igrao igrice ja sam uzela da čitalam Dnevnik velike curice. Kroz svoje tekstove pisala je o tome kako je često čula onu slavnu rečenicu „Nisam ja za veze, ali možemo biti frendovi.“, i upuštala se u odnose u kojima ju frajer gleda kao frendicu. Svaki atom mojega tijela mi je vikao „Nemoj! Odjebi ga!“ u nadi da će ona čuti moje uzvike. Tekst je posvećen njoj. Velika curice, hvala na inspiraciji za tekst. 

 

Ujedino ovo su savjeti koje bi dala samoj sebi kad mi je bilo 15 godina.  

1. Kad ti lik kaže tu rečenicu, nemoj se nikad ponadati da ćete stvarno biti frendovi. Mislim alo, pojebali ste se, izmijenili ste ostale tjelesne izlučevine, vidio je tvoju đej-đej, mozda je tu i tamo bilo igrica Romea i Julije, stvarno mislis da ce vam nakon toga prijateljstvo uspijeti? HELL NO. Ako izgovori tu slavnu rečenicu, bježi koliko te noge mogu nositi, makar nosila štikle. Bolje žuljevi nego toplo-hladne igrice.

 

2. Tješiš se s onime, pa iz prijateljstva se rađaju najbolje veze? Potvrđujem da je to istina, ali, postoji ali. Ako te on nakon izmjene tjelesnih izlučevina definirao kao frendicu, ostaješ definicija frendice cijeli život. Ne nadaj se ničemu.

3. Vidiš ga s nekom random curom koju isto definira kao frendicu? Moš’ si misliti. Jadnica je upala u začarani krug, u kojem si i ti bila. On nju smatra frendicom, pa kad mu dosadi, pošto mu je bila frendica, misli samo tako može naći drugu frendicu. Jer cure inače nemaju osjećaje, pa ako ju definiraš kao frendicu, biti će joj lakše. 

 

4. Zar on stvarno nije za veze? Ovo će boljeti, sorry ak’ sam Kuja. On je za veze, ali ne želi vezu s tobom.

 

5. Planiraš osvetu? Stani i razmisli. Stvarno misliš da se možeš osvetiti osobi kojoj nije stalo do tebe? Čemu trošiti toliku energiju, živce i planiranje nečega, ako si ti sama kriva što si bila tako naivna i padala na njegove gluposti? 

 

6. Ali želim njega? E jebi ga stara, ne možeš ga dobiti, on ne želi tebe. Ako misliš da će ti biti lakše, ostani u odnosu u kojem ste “just friends”, pa kad si nađe drugu frendicu, nemoj krivit njega ili nju, već sebe. Ako ostaneš u tom odnosu, postoji cijena koju moraš platiti. Računaj si noći provedene grleći jastuk dok ga ne smočiš svojim suzama.

 

7. Nemoj biti Bridget Jones. (Ako nisi pogledala taj film, ne znam što čekaš?) Ne mislim na njezinu ovisnost o čokoladi već ovisnosti o Danielu i Marku. Daniel je fuckboy koji od nje želi samo jedno, dok je Mark onaj pravi, samo čeka da njoj dođe iz dupeta u glavu ta činjenica. Nemoj ponavljati tu dramu, i odmah izaberi svog Marka. 

 

8. Za par godina ćeš se smijati tome koliko si nekad glupa bila, i cvilila za frajerom koji te ne želi, dok sad imaš ljubav svog života pokraj sebe. Znam da zvuči kao da pričam bajku za malu djecu, ali vjeruj mi da će ti biti tako. 

 

Što biste vi savjetovali mlađoj verziji sebe u vezi ljubavi?

 

 

Author: HellmouthWebsite: http://goo.gl/Ueg4rNEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Pseudonimom Hellmouth služi se djevojka od 20 godine, koja je stalno frustrirana stvarima koje se dešavaju oko nje. Djevica u podznaku Škorpionke, piše od kada zna za sebe. „Hellmouth” sam stvorila kako bi mogla pobjeći od svakodnevnih obaveza, te da se mogu anonimno izraziti o stvarima koje me muče, ujedino i stvoriti svoje malo carstvo. Izdanje u kojem me stalno možete vidjeti – šalica kave u jednoj ruci, a u drugoj moj voljeni Lucky od mentola.