Žena sam. Od krvi i mesa. A ipak samo sam žena. Slaba i jaka. Mala i velika. Heroj i kukavica. I neka mi sude! Željna nežnosti, kupam se u suzama i ove večeri. Umorna duša umara moje telo. I zajedno leže nepokretni i usamljeni. Teše jedno drugo. A ja ne mogu ništa da uradim. Žena sam. Obična i sa običnim osećanjima. I u toj svojoj jednostavnosti potpuno sam posebna. Jer danas je teško biti jednostavan.

 

Padam na kolena i dižem nos .Zavisno od situacije. Gorda sam i pokorna. Bez srca i sa velikim srcem. Koračam istom ovom zemljom kojom i ti koračaš. I nisam manje vredna od tebe. Žena sam. Plačem i smejem se. Hladna sam i tiha. Vičem i lomim stvari. Sudi mi! Kriva sam. I nisam. Volim te i mrzim. Zato što te volim. Proklinjem te i molim ti se. Hoću da budem tvoja žena .I neću da ti budem ništa. Mogu bez tebe. I umrla bih da te nema. Pobediću i biću poražena. Sve samo da bih bila voljena. Sudi mi. Ali ne prekorevaj. Jer ja sam jaka kad si pored mene.

 

Slaba kad te nema. Heroj kad te branim. Spremna na mnogo. I spremna mnogo da pružim. I za uzvrat tražim poštovanje i ljubav. Male reči koje mnogo znače. I nežnost. Neizmernu nežnost. Jer ja sam samo žena. Od snova i osećanja. Sa vrlinama i manama. Žena sa više lica. Žena koju ti budiš. Žena koja od tebe jedino traži da joj pokažeš ljubav.

 

Author: Nevena MiloševićWebsite: http://goo.gl/c3NCVvEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Klasična i romantična. Farmaceut, ljubitelj dobre pisane reči, bloger i devojčica u telu žene.