Budim se. Naspavana. A takva nisam odavno bila. Svesna da sam nešto sanjala pokušavam da se setim šta je to bilo. Ne uspeva mi. Osećam uznemirenost. Svaki zvuk počinje da mi smeta. utišavam alarm. Gledam, rano je još. Ležim. I prvi put nakon svega osećam talas bola, usamljenosti i sete.

 

Nedostajem. Sebi, srećna. Sledeće što radim je da ustajem, kuvam instant kafu i držeći šolju gledam kroz prozor. Nisam sanjala. Stvarno je noćas bio tu.

 

Stajao je dole ispod mog prozora. Sigurna sam. Ličio je na duha, i jedino što sam videla je bilo njegovo lice. Pomislila sam da mu je možda hladno. Pomislila sam kako bi bilo lepo da može da se popne gore, na šolju toplog čaja. I da kao nekada, razgovaramo satima. Zamišljam to. Pa se trgnem. Već sledećeg trena vidim kako sklupčana ležim u njegovom zagrljaju a on mi priča. Dodiruje mi srce rečima, kao nekad. Gleda me toplo. Osećam se sigurno. I dozvoljavam sebi taj luksuz da mislim na to...iako znam da se to nikad neće vratiti. Kasno je. Mada kažu da za ljubav nikad nije. Ja znam da jeste. Sve smo upropastili. Ponosni. Tvrdoglavi. Pomišljam na to kako bi bilo lepo da se vreme vrati. Odmah odbacujem tu ideju.

 

Opet bi bilo isto. Ne bi se ništa promenilo. Muka mi je da razmišljam o tome ko je od nas dvoje više kriv. Nije ni važno. Na našim srcima su rupe. Praznine. Dan je lep, sunčan. Topao za ovo doba godine. Slušam radio. Skoro da sam popila kafu. I dalje držim šolju u rukama. Čekam. Još jedno osećanje se bori da ispliva na površinu. Sigurnost. Koju više neću imati. Jedna malena suza izlazi iz mog oka. Za tren postajem je svesna, pokusavam da se skoncentrišem na njenu putanju. Ali već iste sekunde me nije briga. Čujem tu pesmu. Našu.''...Right here waiting for you...'' i prestajem da razmišljam o suzama. Ostavljam ih da iznesu moj bol na površinu. Dobro jutro.

 

Author: Nevena MiloševićWebsite: http://goo.gl/c3NCVvEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Klasična i romantična. Farmaceut, ljubitelj dobre pisane reči, bloger i devojčica u telu žene.