Dešava se ponekad, iz ljubavi prema voljenoj osobi, načinite potez koji izazove reakciju suprotnu očekivanoj. Namera ni u kom slučaju nije bila izazivanje takve reakcije, već upravo suprotno. Cilj je bio zaštititi i opravdati voljenu osobu. Sticajem okolnosti, upravo kod voljene, izazvali ste suprotno osećanje, samim tim i burnu reakciju.

 

Ipak, okolnosti su takve da teško možete uvideti svoju grešku i smatrate da reakcija nije primerena okolnostima. U vama se budi inat i eto pogodne situacije za sukob. Da, u pravu ste, ali gde je tu Vaša ljubav prema voljenoj osobi?

 

 

Ljubav je trpljenje i neprestano davanje sebe, bez očekivanja bilo čega uzvratno, sve ostalo je emotivni interes. Zato je neophodno izdržati taj izliv besa i srdžbe, ma koliko dugo trajao i naći način da pogrešnu odluku ispravite. Za ubuduće, sve što se tiče voljene osobe- prepustite da ona odluči šta je najbolje za nju, a Vi joj u svakoj odluci budite podrška. Pre njene konačne odluke, ponudite joj razgovor, kao voljen slušalac, da bi njena odluka bila ispravna. Nikad ne donosite odluke u njeno ime, ukoliko niste u stanju da istrpite izliv besa, ako ta odluka bude pogrešna. 

 

Author: Predrag ZlikovacWebsite: http://goo.gl/zyrDrjEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Oženjen roditelj akademca i tinejdzerke koji ga uče da shvati njihov svijet. Najbolje se osijeća u šorcu, majici i papučama. Piše o onome što lično vidi, ili sazna iz njemu pouzdanih izvora uz dozu svoje subjektivnosti.